Objavljeno 20. kolovoza, 2018.
Nemojte jesti kuhano voće, jer tada uopće ne dobijate njegove hranjive sastojke
Svi mi mislimo da jesti voće znači samo kupiti voće, isjeći na komade i staviti u usta. To nije tako jednostavno. Važno je znati kako i kada se jede voće. Jedenje voća igra glavnu ulogu u detoksikaciji vašeg organizma kojeg snabdijeva s velikom količinom energije za mršavljenje i za druge životne aktivnosti. Recimo da pojedete dva komada kruha, a zatim komad voća. Komad voća je spreman proći ravno kroz želudac u crijeva, ali ga kruh spriječava u tome.
U međuvremenu, cijeli obrok se raspadne i fermentira i pretvara u kiselinu. Beznačajna količina voća dolazi u kontakt s hranom u želucu, pospješuje probavu i sokove, pa se cijela masa takve hrane počinje kvariti.
Jedite voće na prazan želudac, i to prije obroka! Ako jedete voće na ispravan način, moći ćete otkriti svu tajnu ljepote, dugovječnosti, zdravlja, energije, sreće i normalnu težinu.
Ako hoćete piti voćni sok - pijte samo sok od svježeg voća, a ne koncentrat sokova iz konzervi. Nemojte piti zagrijan sok. Nemojte jesti ni kuhano voće, jer tada uopće ne dobijate njegove hranljive sastojke. Dobijate samo - ukus. Kuhanje uništi sve vitamine.
Jedenje cijelog ploda bolje je nego pijenje sokova. Ako hoćete piti voćni sok, pijte ga sporo - gutljaj po gutljaj, jer ga morate pomiješati s pljuvačkom prije gutanja. Svaki treći dana možete jesti voće da bi brzo očistili svoje tijelo od toksina. Ako jedete samo voće i pijete voćni sok tri dana i sami ćete se iznenaditi kako će vam vaši prijatelji reči da izgledate osvježeni!
Kivi je mali, ali moćan, i dobar izvor kalija, magnezija, vitamina E i vlakana. Njegov sadržaj C vitamina je dvostruko veći od onog kod narandže. Iako jabuka ima mali sadržaj vitamina C, on je antioksidans i flavonoid čime pomaže da se smanji rizik od raka debelog crijeva, srčani i moždani udar. Jagoda je zaštitno voće. Jagode spadaju među glavno voće, koje ima najveću antioksidantnu moć i štite organizam od nastanka raka, začepljenja krvnih žila, slobodnih radikala.
Naranča dnevno može vam pomoći u zaštititi od prehlade, da snizite kolesterol, spriječiti i rastvoriti kamenje bubrega i smanjite rizik od raka debelog crijeva.
Lubenica je najbolje piće za gašenje žeđi. Sastoji se od 92 % vode, a takođe je puna golemim dozama glutationa, koji pomaže i pojačava naš imunitet. Takođe je ključni izvor likopena, oksidansa u borbi protiv raka. U lubenicama se nalazi: vitamin C i kalij.
J.Kn.
Ako hoćete piti voćni sok, pijte ga sporo - gutljaj po gutljaj