Sport
U CIBALIJI PRIVODE PRIPREME KRAJU

Momčad dojučerašnjeg trenera bit će pravi test
Objavljeno 18. kolovoza, 2018.

Nogometaši Cibalije odrađuju pretposljednji tjedan priprema uoči početka sezone u Trećoj hrvatskoj ligi "Istok". Razočaravajući je bio početak priprema, na kojem je trener Petar Tomić imao samo 15 igrača, većinom nepoznatih i nedokazanih, skupljenih uglavnom iz niželigaških klubova. Ipak, pretkraj priprema momčad se koliko-toliko popunila.


Među posljednjima su se momčadi priključili Frane Vitaić i Saša Šest, koji su u utorak bili na raspolaganju treneru Tomiću u pripremnoj utakmici Vinkovčana u Vođincima protiv tamošnje Mladosti. Susret je završio neriješenim rezultatom (2:2), strijelci za Vinkovčane bili su Dogan i Kerić. To je ujedno bila sedma pripremna utakmica koju su odigrali nogometaši Cibalije. Ovaj pripremni period vinkovačkih nogometaša jedan je od rijetkih s tako čudnim početkom. Naime, u pripreme se ušlo totalno nespremno i neorganizirano u svakom smislu. Novoizabrani trener nije imao sastavljenu momčad, nego se na brzinu skupilo 15 igrača samo da bi se odradila prozivka i početak priprema. U nastavku priprema vodili su se pregovori oko nekih igrača koji bi bar dijelom dali neku veličinu i snagu ovom sastavu Petra Tomića. Tu ponajprije mislimo na igrače koji su već duboko na zalasku nogometne karijere, bar što se tiče zahtjevnijeg trenažnog procesa, a ipak imaju nogometno ime. U ovom trenutku Tomić ima na popisu, usuđujemo se reći, dobru momčad za trećeligašku konkurenciju, premda će toj momčadi trebati vremena da se uigra i da se igrači međusobno još bolje upoznaju. Svakako je dobit za ovu momčad što u sastavu ima mladih i darovitih igrača koji bi mogli, ako se potrude, eksplodirati u trećeligaškom društvu i onda u drugoj ligi sljedeće godine, što je cilj Vinkovčana - pokazati svu svoju vrijednost.
Pred trenerom Tomićem i njegovim suradnicima velik je posao u jesenskom dijelu sezone, kada će biti najvažnije ostati na vrhu ljestvice ili pri samom vrhu, sa što manjim zaostatkom od prvoplasirane momčadi. To je važno jer bi se dodatnom selekcijom u zimskom dijelu prijelaznog roka i dovođenjem još kojeg pojačanja na proljeće moglo napasti prvo mjesto i osvajanje trećeligaškog istoka, a time i ostvariti deklarirana želja, biti prvak, što je prvi korak prema povratku u prvu ligu.
Do kraja priprema pred nogometašima Cibalije još su dvije pripremne utakmice. Generalku uoči početka sezone Cibalia će odigrati danas na svom stadionu. Suparnik je trećeligaš Belišće, koje vodi dojučerašnji trener Cibalije Davor Rupnik. Utakmica je u 18 sati. Dan poslije, u nedjelju, Vinkovčani će u Donjoj Vrbi odigrati još jednu pripremnu utakmicu, vjerojatno igrači koji neće dobiti priliku u subotu. Suparnik će biti NK Zvonimir, član Prve Županijske lige brodsko-posavske.
Antun GRGIĆ
U subotu će se Cibaliji suprotstaviti momčad Belišća. Za oba kluba to će biti važan test uoči početka Treće HNL “Istok”
“MRAVUNAC-FEGELI”
I ove godine HNK Cibalia organizirat će kadetski nogometni turnir “Mravunac Fegeli”. Turnir će se odigrati 22. i 23. kolovoza, a potvrđeni su nastupi kadetskih momčadi Cibalije, Osijeka, Slaven Belupa, Širokog Brijega, Dinama i Rijeke.
Najčitanije iz rubrike