Sport
HRVATI U KVALIFIKACIJAMA EUROLIGE

Strijelci Mance i Paurević, prošli Barać, Kardum...
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
Bešiktaš se provukao u Linzu protiv LASK-a postigavši pogodak za prolaz u sudačkoj nadoknadi. Turski je sastav u prvom susretu slavio 1:0, no LASK je golovima Joaoa Victora (42) i Dominika Friesera (69) imao rezultat za prolaz da bi Negredo u sudačkoj nadoknadi zabio za 2:1. Hrvatski reprezentativac Domagoj Vida nije nastupio za Bešiktaš i utakmicu je pratio s klupe za pričuve.
Od Europe se oprostio Feyenoord koji nije uspio nadoknaditi poraz 0:4 kod Trenčina. U uzvratnom susretu bilo je 1:1, pa slovački sastav ide dalje. Domaćin je poveo u osmoj minuti golom Erica Botteghina, a minutu kasnije izjednačio je hrvatski nogometaš Antonio Mance. Bivši napadač Istre i Pomorca u dvije utakmice zabio je Nizozemcima čak četiri gola i najzaslužniji je za slavlje Trenčina. Ruski prvoligaš Ufa izborio je završnu rundu kvalifikacija na krilima hrvatskog nogometaša Ivana Paurevića. Ufa je na gostovanju u Luksemburgu odigrala 2:2 protiv Progres Niederkorna i tako obranila pobjedu 2:1 iz prve utakmice. Domaćin je vodio 1:0 i 2:1 preko Pavela Alikina (2-ag) i Mayrona de Almeide (72), no Paurević je oba puta izjednačio, prvo u 51., a potom u četvrtoj minuti sudačke nadoknade za prolaz u play-off rundu.
Mario Pašalić odigrao je cijeli susret te je asistirao za drugi pogodak u 2:0 pobjedi Atalante nad Hapoel Haifom (6:1), Lovre Kalinić (svih 90) i Franko Andrijašević (do 67.), igrali su u 3:1 pobjedi Genta protiv Jagiellonije, za koju je cijeli susret igrao Ivan Runje (ukupno 4:1). Mateo Barać odigrao je cijeli susret u 4:0 pobjedi Rapida protiv Slovana i prolaska 5:2, kao i Ante Kulušić u 2:1 porazu Sheriffa kod Valura, s kojim je moldavski klub, za čiji sastav nije konkurirao Zvonimir Mikulić, prošao dalje zbog gola u gostima.
Dino Štiglec odigrao je cijeli susret za Olimpiju koja je slavila 4:1 kod HJK Helsinkija te prošla dalje s ukupnih 7:1. Ivan Kardum i Andro Švrljuga takođe su odradili cijelu minutažu u 0:0 remiju Suduve protiv Spartaksa, s kojim je litvanski klub prošao dalje (1:0 ukupno). Damjan Đoković igrao je do 56. minute u 5:0 pobjedi CFR Cluja protiv Alashkerta (7:0), a Anton Maglica od 64. u 1:0 porazu Apollona kod Dinamo Bresta, s kojim su Ciprani ipak prošli (4:1). Eduardo da Silva igrao je od 77. minute u 2:2 remiju Legije kod Dudelangea, što je značio i oproštaj poljskog prvaka od Europe (3:4). Josip Radošević (cijeli susret) i Ante Erceg (do 14. minute) sudjelovali su u 2:1 pobjedi Brondbyja nad Spartakom i ukupnim prolaskom 4:1. G.R.
Najčitanije iz rubrike