Sport
RUKOMETAŠI SPAČVA-VINKOVACA ODRAĐUJU PRIPREME

U Mađarskoj ćemo vidjeti jesmo li do sada dobro radili
Objavljeno 16. kolovoza, 2018.

Rukometaši Spačva-Vinkovaca odrađuju naporne pripreme za sljedeću sezonu. Bit će im to već osmi nastup u Premijer ligi, prvi put u elitno društvo ušli su 2011. godine. Protekle dvije godine visoko su sebi postavili letvicu, pa uoči početka novog prvenstva zadani cilj im je ponovno ostvariti ulazak u Ligu za prvaka, što im je pošlo za rukom u posljednje dvije sezone.


Trener Josip Mečić sa svojim suradnicima vrlo je precizno pripremio plan rada priprema te osigurao kvalitetne i primjerene suparnike za pripremne utakmice. Vinkovčani dva puta dnevno treniraju, a nakon "bazičnog dijela", odnedavno su potpuno ušli u dvoranu.
- Prošli ponedjeljak smo nakon odrađenih bazičnih priprema na otvorenom ušli u dvoranu i krenuli s tehničko-taktičkim dijelom priprema. Imamo trenutačno na raspolaganju 16 igrača koji odrađuju zaista sve što smo zamislili i odlično odrađuju postavljene zadaće. Za sada je to konačan broj igrača na koje ćemo se osloniti u jesenskom dijelu sezone. U drugom dijelu sezone u momčad nam se vraćaju Nađ i Vignjević, pa će nam biti mnogo lakše, s obzirom na to da će kadar tada biti nešto brojniji. Istina, u jesenskom dijelu sezone moramo stvoriti dobar temelj kako bismo u nastavku mogli prvo ostvariti rezultat koji smo zacrtali, a onda vjerujemo da se dostojno možemo ponovno upustiti u borbu s najboljima - ispričao nam je Mečić.
Odigrali su Vinkovčani već dvije pripremne utakmice. Prvu u Našicama protiv viceprvaka i SEHA ligaša NEXE-a, koju su, očekivano, izgubili. Drugu utakmicu odradili su u Gračanici protiv istoimene momčadi. Tu su utakmicu dobili tijesno rezultatom 28:27. Već danas će Mečićeva momčad na put u Mađarsku gdje će odigrati treću pripremnu utakmicu i to s vrlo jakim suparnikom Komlom
- Bit će to vrlo jaka pripremna utakmica u Mađarskoj. Komlo je suparnik koji je prošlu sezonu u mađarskom prvenstvu završio na visokom petom mjestu. Vrlo je stabilan klub i svake godine ima vrlo kvalitetnu momčad. Za nas će ovo biti pravi test svega onog što smo do sada radili. Vidjet ćemo jesmo li na dobrom putu, ili ćemo morati nešto brzo mijenjati.
Mečić ima na raspolaganju trenutačno 16 igrača, svi su u trenažnom procesu, dok su Vignjević i Nađ ozlijeđeni i njihov se povratak očekuje tek na proljeće. Hoće li se igrački kadar pojačavati do početak prvenstva?
- Što se igračkog kadra tiče vjerojatno nećemo više dovoditi nikoga, jedino ako se ukaže prilika. Uzeli bismo, primjerice jednog lijevog vanjskog, koji može igrati u oba smjera, ali teško je takvog naći u našem okruženju, odnosno igrača koji može zadovoljiti kvalitetom, ali isto tako da ne optereti previš naš klupski proračun - zaključio je trener vinkovačkog rukometnog Premijer ligaša.
Osim u Mađarskoj, Vinkovčani će do početka prvenstva odigrati sigurno još pet utakmica. U planu je bilo odigravanje šest utakmica, međutim, nedavno im je Konjuh iz Živinica otkazao tu posljednju utakmicu. Zato je moguće još uvijek pronaći suparnika.
Antun Grgić
TURNIR AURELIA CIBALAE 2018.
Od 24. do 26. kolovoza Rukometni klub održat će međunarodni dječji turnir Aurelia Cibale 2018. na kojem će nastupiti gotovo tisuću mladih rukometaša. Osim nastupa klubova iz Hrvatske, među kojima su posebno brojni oni iz Slavonije i Baranje te iz BiH i Srbije, posebna atrakcija bit će nastup kluba iz Alžira te mlade rukometne sekcije Bayerna iz Münchena, koji nakon košarke, čini se, ozbiljnije ulazi i u rukomet.
Najčitanije iz rubrike