Regija
ZAVRŠENA OBNOVA ZGRADE OPĆINE

Stara ljepotica dobila novo lice
Objavljeno 16. kolovoza, 2018.
PETRIJEVCI - Na radost brojnih mještana, proteklih je dana kraju privedena obnova zgrade Općine Petrijevci, koja je uz župnu crkvu svetog Petra apostola, ukras središta mjesta kojima dominira već više od stoljeća. Ovih je dana dovršena obnova vanjske ovojnice zgrade koja je, osim energetske obnove, dobila i potpuno novi izgled. Kako je naglašeno u Općini Petrijevci, riječ je o objektu koji je sagrađen na prijelazu iz 19. u 20. stoljeće i od tada do danas, imao je mnogo vlasnika i različitih namjena: od sjedišta nekadašnje šumarije valpovačkog Vlastelinstva, stambene zgrade za potrebe petrijevačkih učitelja, do danas kada je u cijelosti u vlasništvu Općine.
Nakon dugih i opsežnih priprema, radovi na uređenju, obnovi i rekonstrukciji zgrade počeli su prošle godine, a uskoro se očekuje i dovršetak opremanja unutrašnjosti, gdje je u funkciju stavljen kompletan kat na kojemu se sada nalaze uredi LAG-a Karašica i moderna multifunkcionalna vijećnica na koju je Općina Petrijevci s nestrpljenjem čekala od svog osnutka 1993. godine.
Osim kompletnog opremanja prostorija, sada još predstoji i uređenje okoliša same zgrade. Zahvaljujući obnovi, općinska zgrada sada jednako lijepo izgleda i u noćnim satima zbog novog vanjskog osvjetljenja, koje je također sastavni dio obnove i uređenja. Kompletna obnova i opremanje zgrade Općine Petrijevci financirana je iz sredstava Proračuna Općine te potporom Osječko-baranjske županije. L.ANIČIĆ
Obnova za kraj
"Najveću rekonstrukciju ove zgrade od njezine izgradnje ostavili smo za kraj nakon što se obnove i urede svi ostali objekti. Čekajući obnovu, u proteklih 25 godina koliko je ovdje smještena Općina, temeljito smo rekonstruirali i izmijenili krovište te kompletnu vanjsku stolariju u prizemlju zgrade. Tu je u četiri uređene i opremljene prostorije sa svim pripadajućim instalacijama, smješteno nas šest zaposlenika općinske uprave, a uredili smo i okoliš objekta te prilaze zgradi", kazao nam je svojedobno načelnik Općine Petrijevci Ivo Zelić.
Možda ste propustili...

NA NATJEČAJU 254 UČENIČKA RADA IZ RH

Odabrani najbolji šeširi osnovaca

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana