Crna kronika
TRAGEDIJA U POPOVCU

U slijetanju auta poginuo putnik, vozač ozlijeđen
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
U utorak i srijedu u Osječko-baranjskoj županiji na cestama je ozlijeđeno 11 osoba
POPOVAC - Šezdesetjednogodišnji muškarac smrtno je stradao u prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu oko 22.15, kod ribnjaka u baranjskom mjestu Popovac. Nesreću je izazvao 62-godišnjak.
- Šezdesetdvogodišnji vozač upravljao je osobnim automobilom kolnikom lokalne ceste LC 44064 u mjestu Popovac kada je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom koje je sletilo na poljoprivrednu površinu. Na mjestu događaja preminuo je 61-godišnji putnik u vozilu. Vozač je prevezen u Klinički bolnički centar Osijek, gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozlijede. Nadležnom državnom odvjetništvu protiv vozača podnosimo kaznenu prijavu - doznajemo od Vesne Žnidarić Bolarić iz Policijske uprave osječko-baranjske. Kako neslužbeno doznajemo, nakon slijetanja s ceste automobil se nekoliko puta preokrenuo. Tijelo preminuog putnika i teško ozlijeđenog vozača iz uništenog automobila izvlačili su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Beli Manastir.
Ovo je 14. prometna nesreća u Osječko-baranjskoj županiji s poginulima ove godine, a u njima je ukupno smrtno stradalo 18 osoba. U istom razdoblju prošle godine dogodilo se također 14 prometnih nesreća s poginulima, no u njima je lani smrtno stradalo tri osobe manje - 15. Prema podatcima iz PU osječko-baranjske, do sada je ove godine u prometu smrtno stradalo sedam vozača automobila, šest putnika u vozilima, po dva motociklista i biciklista te jedan pješak. Još 11 osoba ozlijeđeno je u prometnim nesrećama koje su se dogodile u utorak i srijedu u Osječko-baranjskoj županiji. Dogodilo se ukupno 16 prometnih nesreća u kojima je, uz smrtno stradalog muškarca, jedna osoba teže ozlijeđena, a još je u sedam nesreća deset osoba ozlijeđeno lakše. Šest prometnih nesreća dogodilo se na području Osijeka, četiri na području Đakova, tri u Baranji, a po jedna na područjima Donjeg Miholjca, Belišća i Našica.
Iz MUP-a učestalo upozoravaju vozače i putnike u vozilima na četiri glavne ubojice u prometu - prebrza vožnja, alkohol, nekorištenje pojasa vozača i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima te korištenje mobitela za vrijeme vožnje. Berislav Horvatić, voditelj Sektora za sigurnost cestovnog prometa Policijske uprave osječko-baranjske, nedavno je kazao da ne postoji prometna nesreća sa smrtnim ishodom u kojima se četiri glavna uzročnika cestovnih tragedija ne pojavljuju.
Sandra Lacić
više mrtvih
OVE GODINE POGINULO 18 OSOBA
LIJEČNICI SE BORE ZA ŽIVOT VOZAČA
Liječnici se bore za život vozača koji je izazvao prometnu nesreću u srijedu u 15.30 na županijskoj cesti 4163 u blizini mjesta Novo Topolje. Kako doznajemo od Stjepana Kukure iz Policijske uprave brodsko-posavske, očevidom je utvrđeno da 61-godišnji vozač automobila nije brzinu kretanja prilagodio osobinama i stanju ceste u zavoju u lijevo, zbog čega je u zavoju udario u prometni znak, a nakon toga automobilom sletio u odvodni kanal, gdje je prednjim dijelom automobila udario u kosinu kanala. Uz vozača, koji je dobio teške ozljede opasne za život, teško je ozlijeđen 53-godišnji putnik iz automobila. Obojici je liječnička pomoć pružena u bolnici u Slavonskom Brodu, gdje su zadržani na daljnjem liječenju.
Možda ste propustili...

POLICIJA UPOZORAVA NA KRIVOTVORINE

Kolaju krivotvoreni euri

TOMISLAV SVETINA O AFERI “DINAMO 2”

Financijske odluke donosio je Mamić

Najčitanije iz rubrike