Tehno
OD OVE JESENI U ZAGREBU

Certificirani Scrum.org tečajevi prvi put na hrvatskom jeziku
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
Tvrtka Ekobit i njezini profesionalni Scrum treneri (PST), certificirani od strane organizacije Scrum.org, ove jeseni u Zagrebu organiziraju i vode dva Scrum tečaja
Tečajevi su razvijeni u okviru Scrum.org organizacije koju je osnovao i vodi Ken Schwaber, jedan od autora Scruma.
1. Osnove Profesionalnog Scruma (Professional Scrum Foundations)
Tečaj je namijenjen svima koji žele iskusiti kako se radi u skladu sa Scrumom. Bilo da ste član Scrum tima ili dionik razvojnog procesa koji izravno ili neizravno surađuje sa Scrum timom, na tečaju ćete savladati osnove Scruma te kako najbolje surađivati unutar i preko granica Scrum tima.
Sadržaj tečaja fokusiran je na temeljna znanja potrebna za praktični rad po Scrumu. Polaznici se imaju priliku organizirati u Scrum timove i podijeliti timske uloge te zajednički, preko niza sprinteva, izgrađivati realističnu softversku aplikaciju, poštujući pritom pravila Scruma i radeći u skladu sa Scrum vrijednostima. Tečaj stavlja naglasak na prevladavanje uobičajenih složenosti prilikom razvoja proizvoda, suradnju unutar tima i samoorganizaciju kao bitne elemente u savladavanju Scruma.
Tečaj je izvrstan izbor za početnike i one koji razmatraju uvesti Scrum u svoju organizaciju. Istovremeno vam može pomoći osvježiti i utvrditi znanje o praktičnoj primjeni Scrum komponenata i uskladiti rad vaših Scrum timova s preporukama. Sudionici tečaja dobivaju vaučer za polaganje globalno priznatog ispita Professional Scrum Master I (PSM I). Tečaj se održava u Zagrebu od 24.9. – 25.9.2018.
2. Profesionalni Scrum Razvojni Inženjer (Professional Scrum Developer)
Tečaj je namijenjen svima koji se bave profesionalnim razvojem softvera i žele naučiti kako isporučivati kvalitetan softver korištenjem Scruma zajedno s agilnim i DevOps praksama. Polaznici postaju dijelom Scrum tima i preko niza sprinteva surađuju na razvoju realističnog softverskog proizvoda pri čemu uče nositi se s izazovima u skladu sa Scrumom. Usvajaju vještinu primjene modernih inženjerskih praksi dok pretvaraju korisničke zahtjeve u inkremente gotovih proizvoda koje je moguće isporučiti i pustiti u rad. Tijekom cijelog tečaja suočavaju se sa stvarnim izazovima i problemima u procesu razvoja softvera i savladavaju vještine potrebne kako bi se Scrum tim kontinuirano poboljšavao i što bolje s njima nosio.
Tečaj je namijenjen svim članovima Scrum razvojnog tima: arhitektima, analitičarima, razvojnim inženjerima, razvojnim inženjerima za baze podataka, testerima, inženjerima u odjelu operacija i drugima, uključujući Scrum Mastere i Product Ownere. Sudionici tečaja dobivaju vaučer za polaganje globalno priznatog ispita Professional Scrum Developer (PSD). Tečaj se održava u Zagrebu od 26.9. – 28.9.2018.. M.R.
Najčitanije iz rubrike