Mozaik
NAJLJEPŠA MAMA HRVATSKE

Finalistice iz Slavonije i Baranje
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.
Finale manifestacije Najljepša mama Hrvatske održava se i treću godinu u Šibeniku 1. rujna. Ove godine je 18 mama odabrano na tri regionalna izbora koji su održani u Osijeku, Splitu i Zagorju (Terme Tuhelj).
- Od početka, cilj ovog natjecanja nije samo prikazati ljepotu žene nego istaknuti ulogu koju majka ima u obitelji i društvu. Ovo je svojevrsna nagrada koju majka poklanja sebi jer će izdvojiti jedan dan da zasja na pozornici i predstavi svoje posebnosti i vrline. Kako majke svoju karijeru, snove i želje često stave na čekanje kada svu pažnju i brigu koncentriraju na djecu i obitelj, mi im dajemo mogućnost da se zabave, sklope nova prijateljstva, odvoje vrijeme za sebe, zasjaje te prožive trenutke za pamćenje - kaže Maja Gnjidić Verdecchia, vlasnica licence.
Natjecateljice dolaze iz cijele Hrvatske te su podijeljene u dvije dobne skupine 23-39 godina i 40-53 godine (kategorija Dijamant). U kategoriji od 23 do 39 godina natječu se sljedeće finalistice: Klara Bošnjak (29) iz Belog Manastira, Ivana Štengl (34) iz Virovitice, Daliborka Lesar (39) iz Osijeka, Kristina Pivalica (27) iz Splita, Vedrana Ilić (37) iz Solina, Antonia Dujmović (38) iz Splita, Ana Vukičević (35) iz Šibenika, Ljubica Radović (30) iz Podstrane, Maja Vincek (30) iz Varaždina, Ana Japec (25) iz Karlovca i Anamarija Kufrin (35) iz Klinča Sela.
U kategoriji Dijamant, od 40 do 53 godine natječu se sljedeće finalistice: Ankica Biondić (40) iz Lipovljana, Ines Novak (40) iz Osijeka, Marijana Jaman (44) iz Osijeka, Elizabeth Suzana Kozina (51) iz Klisa, Branka Vrbanec (45) iz Zaboka, Marina Peštaj (44) iz Donje Stubice i Ljiljana Maršić (46) iz Pule.
Finale će se održati na trgu Republike Hrvatske, a u slučaju lošeg vremena u HNK Šibenik. Ovo će ujedno biti prilika da se premijerno prikaže spot za pjesmu Najljepša mama u kojemu pjeva Bojana Jambrošić, tekst je napisao Siniša Kostelac, uglazbio Hrvoje Herček, snimano je u studiju Tonija Eterovića, a spot je režirao Dario Lepoglavec. Program će upotpuniti humanitarna modna revija bivših misica u haljinama modne dizajnerice Karmen Herceg. Kako kažu organizatori - djeca su najveće blago svijeta - pa su stoga organizirali, 30. kolovoza u Šibeniku, četverosatnu likovnu radionicu s djecom iz Udruge Aurora, koja okuplja osobe oboljele od cerebralne paralize, dječje paralize i ostalih oblika tjelesnog invaliditeta. T.K.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

“DNEVNIK DIANE BUDISAVLJEVIĆ” U PULI

Moramo se boriti protiv mržnje i isključivosti te imati snage biti ljudi

2

FANTASTIČNA KONCERTNA SEZONA U MAĐARSKOJ

Nastupit će Zaz, Iggy Pop, Roisin Murphy, Morcheeba...

3

25. SARAJEVO FILM FESTIVAL OBJAVIO PROGRAM

Za Srce Sarajeva natjecat će se 53 filma, od toga dva hrvatska dokumentarca