TvObzor
JACK RYAN

Priča o stvarnim herojima
Objavljeno 17. kolovoza, 2018.

Kreni putem novca – to je najvažnija lekcija koju ćete naučiti gledajući foršpan za novu Amazonovu akcijsku seriju “Jack Ryan”, čija nas premijera očekuje posljednjeg dana u ovom mjesecu. Iz pera autora “Izgubljenih” Carltona Cusea i Grahama Rolanda, ovo je ponovni izum s modernim senzibilitetom poznatog i proslavljenog heroja kojeg je kreirao pokojni Tom Clancy davne 1984. godine. Jacka Ryana su do sada, u raznim filmskim ostvarenjima, već utjelovili holivudski glumci Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck i Chris Pine, a u novoj ga seriji tumači John Krasinski, najpoznatiji po ulozi Jima u humorističnoj seriji “U uredu”. Ostale uloge povjerene su Abbie Cornish (Sjajna zvijezda), Wendellu Pierceu (Žica) te novim glumačkim nadama Aliju Sulimanu i Dini Shihabi.


- Od prvoga dana znali smo kojeg glumca želimo imati u naslovnoj ulozi. Uzbuđeni smo zbog toga što će John Krasinski utjeloviti našeg Jacka Ryana. Oduševljeni smo time što je naš tim osmislio za prvu sezonu i jedva čekamo da je svi pogledaju potkraj ovog ljeta – izjavila je Amy Powell, predsjednica Paramount Televisiona, producentske kuće pod čijim se okriljem snima serija o poznatom heroju.
Radnja prati Jacka Ryana, analitičara CIA-e koji je upravo poslan iz sigurnosti svog ureda na opasni terenski rad nakon što je otkrio niz sumnjivih bankovnih transakcija. Potraga za odgovorima vodi ga diljem Europe i Bliskog istoka, gdje se nađe u središtu minskog polja i otkriva rastuću terorističku prijetnju usmjerenu u napad na globalnoj razini. Dva mjeseca prije premijere serija je obnovljena i za drugu sezonu u kojoj će se Jack Ryan suočiti sa silama na vlasti u upasnom, opadajućem demokratskom režimu u Južnoj Americi. Prva sezona imat će deset, a druga osam epizoda.
- Svidjela mi se ideja o igranju superjunaka čija je jedina istinska moć korištenje vlastitog mozga i instinkta. Ryan je poput nadopunjene verzije Jima iz serije ‘U uredu‘. Lijepo je usredotočiti se na stvarne ljude i stvarne heroje. Dugo nismo imali priliku gledati priču o ljudima koji vjeruju u ovu zemlju na način koji je apolitičan, a to je da se ponose svojim podrijetlom, a ne time na čijoj su strani – rekao je Krasinski na pretpremijeri prve epizode, na televizijskom festivalu u Monte Carlu.
Carlton Cuse nazvao je Jacka Ryana klasičnim junakom, a seriju vidi kao bijeg od cinizma Jasona Bournea, Jacka Bauera i najnovije reinkarnacije Jamesa Bonda, dok je John Krasinski simpatičan i drag momak u kojeg se polažu sve nade za spas svijeta. U prvoj epizodi ima mnogo pucnjave i eksplozija, s dozom naivnosti i idealizma, prenosi Hollywood Reporter.
Adrian ANDREJEK
ŽANR: akcija, triler

AUTOR: Carlton Cuse, Graham Roland

ULOGE: John Krasinski, Abbie Cornish, Wendell Pierce, Ali Suliman

MREŽA: Amazon Video

DATUM: 31.8.

EPIZODA: 18
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike