Sport
GSD OSIJEK 1784

Marijana Matea Štrbac predvodnica novog vala
Objavljeno 15. kolovoza, 2018.
Najstarije i najuglednije streljačko društvo u Hrvatskoj naravno da je među rezultatski najuspješnijima na domaćoj i međunarodnoj sceni. GSD Osijek 1784 posebno je jak u pištolju, gdje primat konstantno drži muška postava. No, ima i onih koje obećavaju u ženskoj konkurenciji, a jedna od njih je i Marijana Matea Štrbac, juniorska prvakinja u zračnom pištolju, koja se dobro nosi i sa seniorskom konkurencijom. Streljaštvom se bavi tri godine, a zaintrigirala se u osmom razredu OŠ "Antun Mihanović".
- Profersor Mijo Ćurić nas je upoznao s ovim sportom, na početku sam htjela uzeti pušku u ruke, ali završilo je ipak s pištoljem. Dobra odluka, priča ova učenica III. osječke gimnazije (matematičke), koja ulazi u svoju maturantsku godinu.
U tri godine nakupilo se dosta domaćih nastupa, ali i izvan granica Hrvatske. Nastupila je i na europskim juniorskim smotrama, lani je imala svoj debi u Mariboru, ove je bila u Györu Potom se okušala i na nekoliko Svjetskih kupova, ali najesen je očekuje i možda najveće natjecanje u dosadašnjoj karijeri.
- U listopadu se održavaju Olimpijske igre mladih u Argentini. Iako za Buenos Aires nisam ispunila normu, savez je dobio jednu pozivnicu u zračnom pištolju. Vjerujem da ću povjerenje opravdati dobrim nastupom i rezultatom, priželjuje Štrbac, kojoj najbolji učinak dosad iznosi 568 pogođenih krugova.
Nema sumnje da će u budućnosti rezultati biti još i bolji, a to potvrđuje i njezina trenerica od koje se itekako ima što naučiti, Mirela Skoko Ćelić.
- Perspektivna je, juniorski staž ima još dvije godine, stoga očekujem da će progres biti vidljiv iz sezone u sezonu. Marljiva je na treningu, skuplja iskustva i na međunarodnim natjecanjima, razvoj ide u pravom smjeru - naglašava Mirela.
Sljedeće godine, Osijek je domaćin europske smotre u zračnom oružju. Svoje treće juniorsko EP Marijana Matea Štrbac mogla bi tako odraditi u svome gradu, pred domaćom publikom i navijačima. No, prije toga na meniju je Argentina. N. Benčina
Možda ste propustili...

MARIO MUŠANIĆ, POJEDINAČNI KUGLAČKI DRŽAVNI PRVAK

Nakon pet naslova prvaka u neparnoj, ovaj šesti prvi put došao u parnoj godini

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

Najčitanije iz rubrike