Regija
DAN OPĆINE NOVA BUKOVICA

Sanirano krovište, sagrađen vodovod...
Objavljeno 15. kolovoza, 2018.
Središnji dio obilježavanja Dana općine i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije je svečana sjednica Općinskog vijeća
NOVA BUKOVICA - U spomen na poginule hrvatske branitelje i sve poginule za Hrvatsku, u povodu Dana općine Nova Bukovica i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije, upaljene su svijeće i položeni vijenci kod središnjega križa na mjesnom groblju te kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu dr. Franje Tuđmana usred mjesta.
Vijence su položili izaslanstvo Općine na čelu s načelnikom Tomislavom Bračunom i predsjednikom Općinskog vijeća Franjom Kraljikom, saborski zastupnici Tomislav Žagar i Domagoj Hajduković, zamjenik župana Darko Žužak, načelnik Policijske postaje Slatina Krunoslav Sertić i predstavnice Udruge žena Bukovica u srcu. Nakon molitve koju je predvodio župnik velečasni Mario Matijević, predsjednica Udruge žena Bukovica u srcu Slavica Čizmar povela je domaćine i goste u razgledavanje zavičajnog muzeja i etnoparka koje je udruga osnovala i uredila.
Središnji dio obilježavanja Dana općine i blagdana Uznesenja Blažene Djevice Marije bila je svečana sjednica Općinskog vijeća u Hrvatskom domu. Otvarajući sjednicu, predsjednik Općinskog vijeća Franjo Kraljik istaknuo je odgovornost i značenje vijećnika u lokalnoj zajednici, a potom je načelnik Tomislav Bračun govorio o provedenim i započetim projektima te planovima u idućem razdoblju. Istaknuo je gradnju dijela nogostupa u Zagrebačkoj ulici duljine 850 metara i plan za njegovo dovršenje ostvarenom potporom u iznosu od 100.000 kuna iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske, a Općina je u procesu nabave i za dovršetak nogostupa u Miljevcima duljine također 850 metara. Sanirano je krovište na mjesnom domu u Bukovačkom Antunovcu koji je ujedno nominiran za energetsku obnovu. Sagrađena je vodovodna mreža u dijelu naselja Dobrović koji nije imao vodu. U Donjoj Bukovici saniran je dio društvenog doma, u kome je uređen i opremljen prostor Mjesnog odbora, a u planu je i sanacija dijela krovišta. Brezik je dobio novo dječje igralište uz mjesni dom, a slijedi daljnje uređenje okoliša i opremanje unutrašnjosti. Općina je i ove godine sudjelovala u obnovi župne crkve u Novoj Bukovici sa 60.000 kuna te dodatnih 15.000 za radove na crkvenom tornju. Načelnik Bračun svim mještanima općine čestitao je Dan općine i blagdan Velike Gospe.
Čestitke u povodu Dana općine i blagdana Velike Gospe općinskom vodstvu i svim mještanima Nove Bukovice uputili su saborski zastupnici Tomislav Žagar i Domagoj Hajduković te zamjenik Virovitičko-podravskog župana Darko Žužak. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Nova Bukovica bili su zamjenik gradonačelnika Slatine Bojan Plantak, zamjenik gradonačelnice Orahovice Dalibor Fofonjka, općinski načelnici Mato Damjan (Crnac), Milan Dundović (Mikleuš) i Berislav Androš (Sopje) te predstavnici raznih institucija i udruga. Zamijećen je slab odaziv vijećnika općine Nova Bukovica.
Svojim nastupima svečanost su uveličali članovi Kulturno-umjetničkog društva "Lipa" iz Nove Bukovice i Matice slovačke Miljevci.
Petar Žarković
DOBILI BROJNE ČESTITKE
Čestitke u povodu Dana općine i blagdana Velike Gospe općinskom vodstvu i svim mještanima Nove Bukovice uputili su saborski zastupnici Tomislav Žagar i Domagoj Hajduković te zamjenik Virovitičko-podravskog župana Darko Žužak. Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća Nova Bukovica bili su zamjenik gradonačelnika Slatine Bojan Plantak, zamjenik gradonačelnice Orahovice Dalibor Fofonjka, općinski načelnici Mato Damjan (Crnac), Milan Dundović (Mikleuš) i Berislav Androš (Sopje) te predstavnici raznih institucija i udruga.
Najčitanije iz rubrike