Regija
RADIONICA U KNJIŽNICI I ČITAONICI

Sekvoja na slatinskom suveniru
Objavljeno 15. kolovoza, 2018.
SLATINA - Doživljaji djevojčice opisani u knjizi "Gorski dnevnik Pauline P.", čija je autorica Sanja Polak, poslužili su kao motiv za literarnu radionicu u okviru programa Ljeto u knjižnici. Desetogodišnja Paulina voli pisati pa zapisuje sve lijepo i ružno što joj se dogodi, a njezine gorske zgode potaknule su brojne slatinske mališane da se i sami prisjete svojih sličnih doživljaja i podijele ta iskustva s ostalim sudionicima radionice održane u Gradskoj knjižnici i čitaonici. Likovni dio radionice bio je posvećen dječjem viđenju slatinskog suvenira, na kome su djeca slatinski mamutovac sekvoju stavili u prvi plan.
U svojim likovnim radovima učenici ističu ponos sekvojom kao prirodnim biserom o kojemu stvarno mnogo znaju ili su dobili mnoštvo informacija u vlastitom domu, preko medija ili su o tome učili u školi. Osim motiva sekvoje, učenici su suvenir oslikavali i drugim njima omiljenim mjestima u gradu u kojemu žive i koji vole. Ravnateljica knjižnice Ana Knežević poziva mališane da dođu i na sljedeću radionicu u utorak, 14. kolovoza.
– Osim sudjelovanja u radionicama srijedom, roditelji, djeca i knjižničari često u Knjižnici uživaju u druženju s knjigom te tako s djecom stječu posebne odnose bliskosti. Knjižnica nastoji nabaviti svu potrebnu građu da zadovolji potrebe svojih korisnika, kaže ravnateljica Ana Knežević. P.Ž.
POKAZALI DA PUNO ZNAJU
Likovni dio radionice bio je posvećen dječjem viđenju slatinskog suvenira, na kome su djeca slatinski mamutovac sekvoju stavili u prvi plan. U svojim likovnim radovima učenici ističu ponos sekvojom kao prirodnim biserom o kojemu stvarno mnogo znaju ili su dobili mnoštvo informacija u vlastitom domu, preko medija ili su o tome učili u školi.
Možda ste propustili...

SELO PRED IZUMIRANJEM S 23 STANOVNIKA

Asfalt u Kladavac stigao prekasno - ljudi su otišli

GRADSKA LIMENA GLAZBA DONJI MIHOLJAC

Nove odore, note, nastupi, seminari

DVD BENIČANCI

Za dom 30.000 €

Najčitanije iz rubrike