Regija
DETALJNO UREĐENJE

Dvorani Hrvatskog doma u Slatini novi sjaj
Objavljeno 15. kolovoza, 2018.
SLATINA - U tijeku je detaljno uređenje dvorane Hrvatskoga doma u gradu Slatini, što će velikom broju posjetitelja raznih događanja u tom prostoru osigurati ugodniji boravak.
Dvorana Hrvatskog doma u Slatini, naime, najiskorištenija je dvorana u cijelom gradu jer se u njoj održavaju sjednice Gradskog vijeća pa služi i kao gradska vijećnica. Ona je istovremeno i koncertna dvorana jer se u njoj održavaju koncerti koje organizira Glazbena škola Milka Kelemena. U njoj se održava i Festival "Dani Milka Kelemena" a razne događaje organizira i Matica hrvatska Ogranak Slatina, ali ona je također i dvorana za sve veće skupove koje organiziraju gradske ustanove i udruge. U okviru radova na uređenju dvorane do sada su zamijenjene dotrajale elektroinstalacije, također i prekidači i priključnice, postavljeni su novi LED paneli i reflektori te panic-rasvjeta na izlazu iz same dvorane. Ugrađena su i dva klima-uređaja te su svježe obojeni zidovi, a započeto je i presvlačenje pohabanih stolaca. Sva stolarija osvježena je novim zaštitnim slojem.
Veći dio opsežnih radova na sanaciji i uređenju dvorane financirao je Grad Slatina, a jednim dijelom u troškove se uključila i Glazbena škola Milka Kelemena Slatina. Gradonačelnik Slatine Denis Ostrošić najavio je da će Grad Slatina zgradu Hrvatskog doma prijaviti za energetsku obnovu u sklopu ponovnog otvaranja Poziva 4c1.4. "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora" koji provodi Ministarstvo graditeljstva, a financira se iz fondova Europske unije.
Ponovno podnošenje projektnih prijedloga započinje 4. rujna ove godine, a Grad je u tu svrhu već ugovorio izradu glavnog projekta energetske obnove. P. Žarković
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike