Mozaik
STEVIE WONDER I JESSE JACKSON

Posjetili teško bolesnu Arethu Franklin u njezinom domu
Objavljeno 15. kolovoza, 2018.
Soul pjevač Stevie Wonder i aktivist za ljudska prava Jesse Jackson posjetili su teško bolesnu Arethu Franklin. Bivši suprug glazbene dive Glynn Turnman također je posjetio Arethu u njezinu domu u Detroitu, kazala je Gwendolyn Quinn za časopis People. "Ona je teško bolesna i okružena svojim bližnjima koji cijene izraze ljubavi i potpore koji su im iskazani", rekla je Quinn.
Nebrojene poznate i ugledne osobe izrekle su svoje molitve za Arethu u ponedjeljak, nakon što je objavljeno da je 76-godišnja kraljica soula ozbiljno bolesna.
Crkva u Detroitu, u kojoj je njezin otac bio pastor i u kojoj je Aretha pjevala kao mlada djevojka, održat će u srijedu, prema najavama, ranu jutarnju misu za Arethu. Franklin, čije su najpoznatije pjesme "Respect", "Chain of Fools" i "I Say a Little Prayer," osvojila je 18 Grammyja. U veljači 2017. objavila je svoje povlačenje sa scene.
Aretha Franklin posljednji put nastupila je u studenome prošle godine za fondaciju Eltona Johna u borbi protiv AIDS-a u New Yorku. Prije toga pjevala je u Philadelphiji u kolovozu.
Prva je žena koja je uvrštena u Rock and Roll kuću slavnih, 1987. godine. Godine 2005. predsjednik George W. Bush odlikovao ju je Predsjedničkom medaljom slobode, najvišom američkom civilnom nagradom. H
Najčitanije iz rubrike