Sport
U DVOSTRUKOJ ULOZI

Frane Vitaić priključio se momčadi Cibalije
Objavljeno 14. kolovoza, 2018.
Izostanak Frane Vitaića, nekadašnjeg kapetana Cibalije s prozivke na početku pripremnog razdoblja otvorila se pretpostavka kako Vitaić završava nogometnu karijeru i počinje trenersku. Po povratku u Vinkovce nakon dužeg odmora s obitelji na moru, Vitaić nam je priopćio novost kako ipak ne završava karijeru i da će ponovno zaigrati u momčadi Cibalije na zelenom travnjaku. Tako će se naći u dvostrukoj ulozi, jer je ovo ljeto imenovan i za voditelja Škole nogometa.
- Bio sam na razgovoru kod predsjednika i nagovorio me je da odigram sljedeću sezonu. Iskreno, već sam se bio odlučio za kraj igranja i želio posvetiti trenerskom poslu, ali predsjednik je inzistirao da igram. Plan je da se već ove sezone Cibalia plasira u drugu ligu i sve se usmjerilo prema tom cilju. Vjerujem da iskustvom i znanjem mogu pomoći ovoj našoj momčadi, uz nas starije Kerića, Šesta, Kiša, Tadića, tu su i mladi koji će stasati u kvalitetne igrače i sutra biti nositelji igre Cibalije.
Neupitno je kako će svojim iskustvom Vitaić dati sadašnjoj momčadi Cibalije dodatnu kvalitetu, posebice jer je poznato kako je odličan motivator u svlačionici i može momčad psihološki itekako podići pa da zaigraju i iznad svojih mogućnosti. Pogotovo je dobro što se Vitaić vratio, jer momčad Cibalije u ovom pripremnom razdoblju i ne izgleda baš dobro.
- Nisam još upoznao sve igrače, ali s obzirom na imena koja znam uvjeren sam da Cibalia ima kvalitetu osvojiti prvo mjesto i plasman u drugu ligu. Posljednji rezultati daju mi za pravo tako misliti, a i na treninzima se odlično radi, pa je i to pokazatelj više. Istina je da ima i lošijih rezultata, ali po meni to je tako u tijeku svakih priprema, teško je očekivati dobre igre kada se žestoko radi i kada su noge otežane. Zaključio je Frane Vitaić, koji se stavio na raspolaganje treneru Petru Tomiću.
Najvažnije će biti u prvom redu kako će Cibalia startati u prvenstvu u prva tri kola. Prvenstvo otvaraju sa Zrinskim iz Jurjevca u Vinkovcima, pa su u Ždralovima kod Mladosti i opet u Vinkovcima protiv Vukovara 1991. Sedam bodova iz prva tri kola uvelike bi trasirala put već u jesenskom dijelu ove sezone i dalo naznake kako u proljeće uz dodatna pojačanja Cibalia ipak može do prvog mjesta već u ovoj sezoni i stjecanja statusa drugoligaša. A. Grgić
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike