Sport
NOVA INOZEMNA AKVIZICIJA

Francuz M‘Pinda stigao u Gradski vrt
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
U redove osječkog prvoligaša stigao je mladi veznjak Roger Tamba M‘Pinda. Mladi Francuz (20) igra na poziciji zadnjeg veznog, a Osijeku je posuđen iz slavnog Juventusa, u kojem je nastupao za mladu momčad U-23. Inače je Francuz rodom iz Nyona, visok je 187 centimetara, a, kako piše na službenoj klupskoj stranici, ostat će zabilježeno da je ugovor s Osječanima potpisao upravo na svoj 20. rođendan!
- To mu je bila i rođendanska želja, postati članom našeg kluba, pa je i potpis stavio baš ovoga ponedjeljka - prokomentirao je u svom stilu sportski direktor bijelo-plavih Alen Petrović.
M‘Pinda će u Osijeku zasad biti na jednogodišnjoj posudbi, a prvoligaš s Drave potom će imati mogućnost otkupa njegova ugovora. Prošle je sezone bio posuđeni igrač austrijskom drugoligašu WSG Wattensu, u kojem je odigrao 21 utakmicu uz jedan postignuti pogodak i dvije asistencije. Primarna mu je pozicija zadnji vezni, gdje će se nastojati nametnuti među bijelo-plavima.
Kako također navode na službenoj stranici NK Osijek, preporuke za njega su dobre, krasi ga snaga i izdržljivost i sada je na stručnom stožeru da ga postupno pripremi za uvođenje u konkurenciju za najbolju momčad. Za očekivati je da će mu trebati određeno vrijeme za prilagodbu na novu sredinu i zahtjeve koji ga očekuju. Za početak, premda ne igraju na istoj poziciji, njegovo prezime, a otprilike i "godina proizvodnje" podsjećaju na jednog puno slavnijeg sunarodnjaka - Mbappea. Neka je bar upola slične kvalitete!
Krešimir Lacković
SURADNJA S JUVENTUSOM
Francuz je profesionalnu karijeru započeo u Bourgoinu, a kao 17-godišnjaka put ga je odveo u slavni torinski Juventus. Bio je neko vrijeme na posudbi u Ascoliju, igrao u talijanskoj Primaveri, a dolazak u Gradski vrt na neki je način i početak suradnje NK Osijek i jednog od najboljih klubova Europe i prave nogometne institucije. Premda je u Osijek stigao iz kluba Druge austrijske lige, treba podsjetiti da je na sličan način u Gradski vrt prošloga ljeta pristigao Robert Mudražija, danas standardni prvotimac Osječana.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana