Sport
IZ KOLA U KOLO

Osijek na vrhu, vrući Jadranski derbi
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
Utakmice 3. kola Hrvatski telekom Prve HNL donijele su novog lidera prvenstva. Osijek je sam zasjeo na vrh ljestvice, jer je jedini s maksimalnim učinkom u prve tri runde, a prati ga trojac Rijeka, Lokomotiva i Dinamo koji je prosuo po dva boda. Osječani su tako odlično iskoristili pogodnost stalnog igranja pred svojim navijačima, ali ne samo zbog toga što su uzeli svih devet bodova, a što nikada nije lako, nego i zato jer su iskazali efikasnost s obzirom na to da su u tri susreta suparničke mreže tresli deset puta. U ovom kolu u Gradskom vrtu stradala je Istra 1961. Puljani su u zaostatku kada su u pitanju pripreme i slaganje momčadi, što se osjetilo u nastavku susreta kada je Osijek slomio njihov otopr i odjurio do uvjerljive pobjede od 3:0. Bijelo-plavima je trebalo nešto vremena za prvi pogodak, ali kada su ga postigli utakmica je postala jednosmjerna ulica. Derbi kola odigran je na Rujevici. U jadranskom okršaju Rijeka i Hajduk na kraju su remizirali, ali nije bilo nimalo miroljubivo. Bila je to utakmica velikih tenzija i nervoze. Rijeka je bila bolja, ali iskoristila je samo jednu od svojih prilika kojih je bilo dosta, što je Hajduk kaznio u završnici susreta i iz kaznenog udarca koji je izazvao mnogo nezadovoljstva kod domaćina te došao do boda koji im je po prikazanoj igri "puna kapa brade". Oba se rivala sada okreću europskim izazovima u kojima će pokušati izboriti plasman u 3. pretkolo, jer imaju aktivne rezultate iz prvih utakmica. Luda utakmica opet je odigrana u Velikoj Gorici. Gotovo identična fabula i rasplet kao i u prošlom kolu kada je tamo gostovao Slaven Belupo. No, ovaj put su Goričani ostali praznih šaka, makar su dvaput vodili (1:0, 2:1). Opet su ih koštale početničke pogreške u obrani i u završnici susreta. Inter Zaprešić znao je kazniti te poklone te je došao do prekreta i pobjede s 3:2. Međutim, način na koji igra Gorica je doista osvježenje, jer kao novi prvoligaš ne igraju "zihericu" nego pokušavaju igrati napadački. Zasad plaćaju danak neiskustvu, ali neće ni to vječno trajati. U dobrom ulasku u sezonu uživa i Lokomotiva koja je uzela sedam od devet bodova. Ovaj put su minimalno, ali dovoljno, za tri boda svladali Rudeš. Dugo su se "lokosi" mučili sa žilavim gostima, a probili su ih 17 minuta prije kraja pogotkom Muse. Do nove pobjede došao je i aktualni prvak Dinamo. Lakše nego što to govori rezultat od 2:1. Koprivničani su zabili u sudačkoj nadokandi, ali su se i opravdano ljutili na suca Igora Križarića koji je u prvom dijelu propustio doznačiti kazneni udarac za njih. Treća runda bila je opet prilično efikasna, jer je postignuto 2,8 pogodaka po utakmici, a pet susreta gledalo je gotovo 14 tisuća ljudi.
Početak sezone nije baš blistav ni za arbitre i oni kao da se još zagrijavaju. Dosta je problema i različitih kriterija, a pri ulasku u pravi ritam ne pomaže im ni način delegiranja. Oni najbolji morali bi biti u akciji svakog tjedna, ali u sudačkoj organizaciji očito ne misle tako. Na tom planu, nažalost, nema pomaka. D.Keler
Rezultati 3. kola: Dinamo - Slaven Belupo 2:1, Gorica - Inter Zaprešić 2:3, Lokomotiva - Rudeš 1:0, Osijek - Istra 1961 3:0, Rijeka - Hajduk 1:1.

TABLICA

1.Osijek**3**3**0**0**10:3**9

2.Rijeka**3**2**1**0**7:1**7

3.Lokomotiva**3**2**1**0**6:1**7

4.Dinamo**3**2**1**0**6:2**7

5.Inter**3**1**0**2**3:10**3

6.Slaven B.**3**0**2**1**5:6**2

7.Hajduk**3**0**2**1**3:6**2

8.Rudeš**3**0**1**2**3:5**1

9.Gorica**3**0**1**2**5:8**1

10.Istra 1961**3**0**1**2**1:7**1
13.995

gledatelja skupilo se na pet susreta 3. kola, što je prosjek od 2799 po utakmici
14

pogodaka postignuto je u 3. kolu, ili 2,8 po susretu
Možda ste propustili...

PLAN JE SKOVAN, ČEKAJU SE ODGOVORI IGRAČA

Revizija pa tek onda šoping

BEZ SENZACIJE U VINKOVCIMA

Ovo na kraju i nije loš rezultat

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana