Autoglas
KONCEPTNI AUTOMOBIL

GT X Experimental budućnost je Opela i svih sljedećih modela
Objavljeno 14. kolovoza, 2018.
U Opelu će se ubuduće držati triju pojmova - njemački, pristupačan i uzbudljiv

Modelom GT X Experimental Opel predstavlja pogled u budućnost marke i sljedećih modela. U tom kontekstu pojmovi poput „njemački“, „pristupačan“ i „uzbudljiv“ smisleniji su nego ikad prije. Te tri vrijednosti karakteriziraju sve modele i definiraju sve Opelove aktivnosti – danas i u budućnosti.


- Moramo strogo slijediti vrijednosti naše marke – od ideje do razvoja i implementacije novih vozila – te je ključan element našeg plana PACE! Identitet naše marke naša je budućnost - rekao je glavni izvršni direktor Opela Michael Lohscheller. „Zamolio sam naše dizajnerske i inženjerske timove da utjelove te vrijednosti u konceptnom automobilu. Rezultat je Opel GT X Experimental, koji će biti premijerno predstavljen prije kraja 2018.“
Opel GT X Experimental daje prvi dojam onoga što donosi budućnost i kako će Opelovi modeli izgledati do sredine 20-ih godina. To je prvo vozilo s novim Opelovim licem. Koncept marke slijedi novi „Opelov kompas“, koji jasno strukturira dizajn prednjeg dijela budućih modela te je jednostavno odmah prepoznatljiv. Glavna značajka kompasa dvije su istaknute osi koje se sijeku na logotipu. S jedne strane tu je karakteristični središnji nabor na poklopcu motora, a s druge prepoznatljiva svjetla za dnevnu vožnju u obliku krila. Legendarna munja čini fokalnu točku dizajna.
Prednja svjetla, svjetla za dnevnu vožnju, kamere i senzori pomoćnih sustava zajedno s munjom uokvireni su jedinstvenim dizajnerskim elementom. On podsjeća na otvor za oči na motociklističkoj kacigi, pa se stoga zove vizir. Opelov vizir bit će prvi put predstavljen upravo na modelu GT X Experimental i dat će budućim Opelovim modelima novo, prepoznatljivo, robusno i čisto lice.
- Nakon samo godine dana u okrilju Group PSA postali smo puno učinkovitiji. Nedavno smo za prvu polovinu godine objavili dobit od 502 milijuna eura, maržu od 5 % i operativni slobodni novčani tok od oko 1,2 milijarde eura. Tradicionalne karakteristike kao što su njemačko inženjerstvo, preciznost i kvaliteta spojit će se s uzbudljivim i inovativnim idejama radi stvaranja fantastičnog automobilskog iskustva. GT X Experimental utjelovljuje sve to - objasnio je Lohscheller.
Milan Bugarić
// Pretpremijera //
Nastavak dizajna sportskog auta
Opel GT X Experimental utjelovljuje dugu tradiciju trendovskih konceptnih automobila. Opel je bio prvi europski proizvođač koji je, 1965., predstavio studiju dizajna u obličju sportskog modela Experimental GT. Monza Concept (2013.) i GT Concept (2016.) bili su prekretnice na putu do GT X Experimentala: oba modela rafinirala su Opelove vrijednosti.
Najčitanije iz rubrike