Sport
DVOJICA HRVATA I U FINALU JUNIORSKOG EP-A

Zamalo u Osijek još jedna medalja
Objavljeno 12. kolovoza, 2018.
Kao uvertira u finalu Europskog seniorskog gimnastičkog prvenstva jučer nešto iza podneva u Glasgowu su održana finala u juniorskoj konkurenciji. Kao i u seniorskim finalima, Hrvatska je i u konkurenciji juniora imala u finalu na konju s hvataljkama dvojicu predstavnika i to zanimljivo iz istih gradova odakle su stigla i dvojica finalista u velikom finalu. U borbu za medalje išli su član osječke Inove gim Mauro Nemčanin i 16-godišnji Marko Sambolec iz čakovačkog Marijan Zadravec Macana. U petak su se plasirali u finale u konkurenciji od čak 150 juniora, a malo je nedostajalo, da poput Seligmana i Nemčanin u "grad na Dravi" donese medalju. Obojica su odlično, bez većih pogrešaka odradili svoje vježbe. Mauro je svoje posljednje juniorsko Europsko prvenstvo završio na diobi četvrtog i petog mjesta zajedno s Rusom Mikhail Khudchenkom. Za svoju izvedbu zaradio je ocjenu 13.566. Do brončane medalje Nemčanina je dijelilo samo 0.034 boda. Toliko su naime suci dodijelili veću ocjenu Armencu Gagik Khachikyanu koji je osvojio brončanu medalju. Prvo mjesto osvojio je Talijan Edoardo De Rosa (14.066), ispred Britanca Jamie Lewisa. Čakovčanin Marko Sambolec nastup u finalu završio je kao šesti s osvojenih 13.466 bodova. To je za njega dobar rezultat, uostalom u juniorskoj konkurenciji imat će prigodu i za dvije godine. Marko je naime 16-godišnjak. Za Hrvatsku su na Europskom juniorskom prvenstvu za juniore nastupili još Mateo Žugec na konju s hvataljkama i Borna Matić na karikama. Mateo je u kvalifikacijama bio 11., a Borna je zauzeo 29. mjesto. K.Lacković

SAŠA SOLAR:

Nakon ovoga počinju prave stvari

 

Trener Maura Nemčanina Saša Solar komentirao je Maurov nastup. Čini se kako suci nisu "kaznili" Armenca koji je na sredini vježbe širio noge.
- Nedostajalo mu je 0.034 boda do medalje, a to je treptaj oka. OK. Moramo biti mnogo bolji da bismo u budućnosti bili imuni na nepravde. Sada počinju prave stvari, dolazimo među seniore - rekao je Saša Solar.
Čestitke i potpora Mauru nakon finala stigle su i od Tina Srbića i njegovog trenera Lucijana Krcea. Zanimljivo, prije četiri godine u Sofiji Srbić je također bio četvrti na juniorskom EP-u. K.L.

Najčitanije iz rubrike