Novosti
OČEVID JOŠ TRAJE

Pronađena dva mrtva migranta kod Karlovca
Objavljeno 12. kolovoza, 2018.
Zbog složenosti očevida, nove informacije o grupi migranata koje je karlovačka policija pronašla u nedjelju ujutro u šumi na području Drežnice, kod zaselka Tomići, a među kojima je pronađeno i dvoje mrtvih, bit će poznate u ponedjeljak ujutro.
Ni nakon nekoliko sati policijskog očevida, iz Policijske uprave karlovačke na konferenciji za novinare nisu iznijeli nove pojedinosti vezane uz pronađene migrante.
Službenica za odnose s javnošću PU karlovačke Senka Staroveški na kratkoj konferenciji za novinare ponovila je da je u nedjelju u 08.10 sati policija dobila dojavu od građanina na osnovu koje je u zaselku Tomići, na području Drežnice, u šumi pronađena grupa od 12 migranata. Policija je među migrantima našla dvoje mrtvih.
Staroveški nije mogla izvijestiti ni o državljanstvu zatečenih migranata, jesu li to samo muškarci ili su s njima i žene i djeca, a rekla je samo da će se, zbog složenosti očevida, prve informacije za javnost moći dobiti tek u ponedjeljak ujutro. Isto tako, nije mogla odgovoriti je li u očevid, uz policiju, uključeno i državno odvjetništvo. H
Vuk Tešija
Pronađeni južnije od glavne rute
Glasnogovornica PU karlovačke Senka Staroveški kazala je samo da će se državno odvjetništvo uključiti u očevid ako se utvrdi nasilna smrt dvoje migranata.

Mjesto gdje je policija pronašla migrante nalazi se prilično južnije u odnosu prema aktualnoj ilegalnoj ruti od državne granice s Bosnom i Hercegovinom koja vodi područjem uz Generalski Stol i uz Kupu odakle se migranti pokušavaju ilegalno prebaciti u Sloveniju.
Možda ste propustili...