Novosti
JOŠ SU U SUBOTU POČELE KILOMETARSKE KOLONE KOD LUČKOG

Prometne gužve, na Krčkom mostu kolona četiri kilometra
Objavljeno 12. kolovoza, 2018.

Udarni turistički vikend u Hrvatskoj donio je proteklog vikenda gužve na svim pravcima prema Jadranu. Još u petak su se stvorile kilometarske kolone na naplatnim kućicama kod Lučkog.


Zbog razlivenog ulja na sjevernom kolniku Jadranske magistrale (DC8) u Splitu, između Smokovića i Put Lovrinca, u dužini od 400 metara, vozi se pretjecajnim trakom, uz ograničenje brzine, a iz Hrvatskgo autokluba (HAK) ističu i kako je promet vrlo gust na većini cesta u smjeru mora i u smjeru unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (D8), zagrebačkoj (A3) i riječkoj (A7) obilaznici, Krčkom mostu te na pojedinim graničnim prijelazima. Na nekim se dionicama autoceste vozi usporeno i u koloni, uz povremene kraće zastoje, osobito u blizini odmorišta i čvorova. Vozače iz HAK-a pozivaju na strpljenje te podsjećaju da prilagode brzinu i način vožnje trenutačnim uvjetima i pripaze na sigurnosni razmak između vozila. Na autocesti A1 promet je gust na dionici Zagreb-Karlovac, (uz stalno pojačan priljev vozila na naplati Lučko u smjeru mora) te cijelom dionicom prema jugu i u smjeru unutrašnjosti. Na A1 Zagreb-Split-Ploče na ulazu u Lučkom, kolona je od kilometra, na izlazu s autoceste u Lučkom, kolona je oko tri kilometra, a kod naplatne postaje Demerje dva kilometra. Povećana je gustoća prometa na autocesti A1 između čvora Bosljevo i čvora Gospić. Iz HAK-a upozoravaju i na opasnost od naleta na magarce između čvorova Blato na Cetini i Šestanovac. Zbog pojačanog prometa na graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija, kolona koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon duga je oko dva kilometra. Na Krčkom mostu kolona u smjeru Krka je pola kilometra, a smjeru kopna oko četiri kilometra.

Zbog prometne nesreće u mjestu Kenđelovec (DC28) vozi se naizmjenično jednim trakom. Zabrana prometa za teretna motorna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 tona na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će tijekom vikenda, ali i zbog blagdana Velike Gospe. U nedjelju, 12. kolovoza od 12 do 23 sata, u utorak, 14. kolovoza od 15 do 23 sata i u srijedu, 15. kolovoza od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama, kao i na državnoj cesti DC1. Zbog radova vozi se jednom stranom, dvosmjerno, na autocesti A3 Bregana-Lipovac između čvorova Velika Kopanica i Lipovac. Gužva je u pristaništima Valbiska i Merag, HAK savjetuje liniju Brestova-Porozine.H
Gužve i u trajektnim lukama
Zbog povremeno pojačanog priljeva vozila u pojedinim trajektnim lukama moguća su odstupanja od uobičajenog reda plovidbe. Iz HAK-a vozačima savjetuju da zbog dužih čekanja na ukrcaj u trajektnim pristaništima Valbiska (Krk) i Merag (Cres) koriste trajektne linije Brestova-Porozina, gdje nema čekanja. Brzobrodska linija Zadar-Mali Lošinj-Pula bit će uspostavljena u 16 sati (liniju preuzima brod Paula). Katamaran na liniji 9602 u subotu 18. kolovoza isploviti će iz Splita za Vis u 19 sati umjesto u 18, zbog Viškog plivačkog maratona. Najduže se čeka na graničnom prijelazu Bajakovo-Bratovci - 4 sata i 15 minuta, na GP-u Gronji Brgat-Ivanica dva sata, a na GP-u Županja-Orašje sat i petnaest minuta.
Možda ste propustili...

PREDSJEDNIŠTVO SAVEZA ANTIFAŠISTIČKIH BORACA I ANTIFAŠISTA RH

I antifašisti odvojeno u Jasenovac