Regija
SVETIŠTE SKROVITE GOSPE ŠUMANOVAČKE

Kraj Trodnevnica
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
GUNJA - Trodnevnica je veliki duhovni zalet pripreme za svetkovinu Uznesenja Blažene Djevice Marije – Veliku Gospu koju je predvodio vlč. Ivan Živić, upravitelj svetišta Skrovite Gospe Šumanovačke, večeras uzlazi u završnicu misom u 19 sati.
U utorak, u predvečerje svetkovine Uznesenja ispovijed je od 16 do 23 sata. Bit će služena misa u 17 sati. Nakon nje je će križni put u 18.15, zatim je u 19.30 svečana misa s procesijom u šumi koju će predvoditi nadbiskup u miru mons. Marin Srakić.
Misa za mlade je u 22 sata. Svetkovina Uznesenja BDM u srijedu, 15. kolovoza, počinje ispovijedi u ranim jutarnjima satima od 5.30 do 11 sati. Mise su u 6, 7.30 i 9 sati, a svečana misa je u 10.30 sati, koju će predvoditi magistar Drago Marković, rodom iz Otoka koji je nakon povratka sa studija u Rimu dobio funkciju kancelara Đakovačko-osječke nadbiskupije. Misa će biti i u 17.30. Pola sata prije mise prigodna je marijanska pobožnost. Svih ovih dana očekuje se desetak tisuća hodočasnika u Šumanovcima. S.Bo.
Možda ste propustili...

POTPORA OPĆINI KNEŽEVI VINOGRADI

Za novu općinsku zgradu 60.000 €

ŠIRI SE PONUDA

Nova trgovina

Najčitanije iz rubrike