Regija
VATERPOLO U ŽITU ŠESTI PUT U BELIŠĆU

Treći trijumf Oštrog Ganga
Objavljeno 12. kolovoza, 2018.
BELIŠĆE - Već šestu godinu, Belišćani i njihovi gosti jednu vruću večer u kolovozu naučili su rezervirati za posve neobičan događaj za ove prostore - tradicionalni amaterski vaterpolo turnir Vaterpolo u žitu u kojemu je pobjedu ponovno, treći put zaredom odnijela ekipa Oštrog Ganga. Atraktivni događaj koji se odvijao ovoga vikenda na belišćanskom bazenu, u sklopu manifestacije Mali grad veliki ljetni događaj, i ovaj je put okupio mnoštvo zaljubljenika u sport i zabavu, ali i DJ techno house glazbu, u čijim se ritmovima odvijao cjelokupan događaj koji iz godine u godinu ima sve više poklonika.
Kao i do sada, sve prijavljene ekipe ovaj „morski sport sa slavonskim štihom“ igrale su na skraćenom terenu prilagođenom slavonskim plivačima, s nešto manjom minutažom te ekipama u kojima je 6+1 igrač, a za zabavni dio bili su zaduženi DJ Damian i Yolo uz klasičnu ponudu hrane i pića.
Kako doznajemo od jednog od glavnog inicijatora ovog događaja, Mislava Matišića, turnir su pokrenuli belišćanski studenti 2013. godine, a danas je pod organizacijskom palicom Karašicke Republike i uz podršku Hrvatskog vaterpolskog saveza, Grada Belišća, Turističke zajednice grada Belišća te Bazena Belišće koji su prepoznali napore mladih entuzijasta da svome gradu sporta podare jedan posve novi događaj. To je posebno važno zbog činjenice što je Grad Belišće u prošloj godini nosio titulu Europskog grada sporta, a u ovoj je sudionik Europske regije sporta.
Dan poslije, u subotu 11. kolovoza, na Bazenu Belišće održan je 2. mješoviti amaterski turnir 3 na 3 u odbojci znakovito nazvan Odojka na pijesku, a na istom je događaju bilo obvezno da svaka ekipa ima bar jednu djevojku u svom sastavu. L.A.
I vaterpolo u Gradu sporta
Kupajući se i provodeći dane kao i svakog ljeta na belišćanskom bazenu, nekolicina prijatelja iz društva Oštri Gang razmišljala je kako obogatiti ljetnu ponudu u svome gradu, pa se ovim zaljubljenicima u sport u jednom trenutku vaterpolo nametnuo kao najlogičnije rješenje. U priču se uključio i Mislavov otac Branko Matišić, uz čiju se pomoć pridružio i Vaterpolo klub Osijek, ugostitelj Pavić, a uz Grad i gradske udruge te Hrvatski vaterpolo savez koji od tada svake godine pošalje nagrade za tu manifestaciju. Inače valja naglasiti da je Oštri Gang neformalno društvo momaka okupljenih oko generacije ‘89./‘90. iz kvarta Oštri ćošak, da bi se proširili i na Valpovo i Bistrince. Broje 17 članova.
Možda ste propustili...

ODIGRAN 2. BRZOPOTEZNI TURNIR OPEN BIZOVAC 2024

Najbolji Dinko Huis, Matej Filić i Damir Meško

GLAZBENE I FILMSKE PROJEKCIJE, RADIONICE, KVIZ

Lapidarij idealno mjesto za događaje zanimljive svima

Najčitanije iz rubrike