Regija
DAN OPĆINE SUHOPOLJE

Investirali više od 60 milijuna kuna
Objavljeno 12. kolovoza, 2018.
Općina Suhopolje svečano je obilježila svoj dan. Svečanost je počela odavanjem počasti poginulim braniteljima na spomen-obilježju u središtu Suhopolja, a potom je održana svečana sjednica Općinskog vijeća na kojoj je goste pozdravila predsjednica Vijeća Zorica Hegedušić. O radu općine nazočne je upoznao načelnik Siniša Horvat.
– U posljednjih 12 mjeseci izgrađeni su društveni domovi u naseljima Pepelane, Žubrica i Pčelić, financirani većinom vlastitim sredstvima. Vrijednost domova u Žubrici i Pčeliću je oko 1.500.000 kuna, a za dom u Pepelanama Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU-a izdvojilo je 206.000 kuna. Završen je i jedan od najvećih projekata, kapitalna investicija, ne samo u općini Suhopolje nego i u sjeverozapadnoj Hrvatskoj - izgradnja sustava odvodnje i uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u Suhopolju. Ukupna vrijednost investicija veća je od 60 milijuna kuna – rekao je Horvat. Obratili su se potom virovitički gradonačelnik Ivica Kirin te virovitičko-podravski župan Igor Andrović.
– Moram pohvaliti dobru suradnju Županije s Općinom Suhopolje u koju smo u proteklom razdoblju iz EU fondova privukli znatna sredstva, pogotovo za obnovu Dvorca Janković i revitalizaciju parka. Županija će vam, i ja osobno, uvijek biti na usluzi – rekao je župan Andrović. Izaslanik predsjednika Vlade RH, saborski zastupnik Josip Đakić, općini slavljeniku obratio se riječima:
"Sloga i zajedništvo je ono što krasi vašu općinu, a iza toga stoje i rezultati. Nama je svima cilj razvitak ruralnih krajeva za što je Vlada pripremila niz mjera i za njihovu realizaciju osigurala sredstva."
Hegedušić i načelnik Horvat zaslužnim poduzećima, ustanovama, udrugama građana i drugim pravnim te fizičkim osobama, koji su znatno pridonijeli razvoju općine Suhopolje, dodijelili su javna općinska priznanja. Tako su zlatne plakete Grb općine Suhopolje dodijeljene tvrtki Virkom d.o.o., oraču Radivoju Rekiću, nogometnim djelatnicima te Pavlu Fettu i Martinu Fuksu. Srebrne plakete dobili su Dom za odrasle osobe Borova, Nogometni klub "Plavi" te Anton Juran, a općinske zahvalnice primili su Darko Mikulčić, Ivan Kulaš, Ivana Vanjhal, Ivana Peradinović Dragutin Lazarus, Mirko Mitrovac, Mario Sertić, Željko Majetić, Gordana Krnjak, Vanessa Maurović i Noa Sever. V. Grgurić
Možda ste propustili...

DOK SE ČEKA PRIMOPREDAJA OBNOVLJENE ZGRADE

Sud dvorište želi urediti u parking, dobiva nova vozila

RUKOMETAŠI SŠ I. KRŠNJAVOGA

Treći u državi

IZLOŽBA U KNJIŽNICI U POVODU SVJETSKOG DANA UMJETNOSTI

Blackout poezija - radovi osnovnoškolaca

Najčitanije iz rubrike