Osijek
IZVIĐAČI JAVORA VRATILI SE S LOGOROVANJA

"Osjeti prirodu - sve živo dijeli isti dah i biljke i životinje i ljudi"
Objavljeno 13. kolovoza, 2018.
Završila je još jedna izviđačka avantura na kojoj su od 26. srpnja do 8. kolovoza sudjelovali izviđači iz Osijeka, Bjelovara, Pule, Đakova, Rijeke, Zagreba i Rovinja. Tom prigodom dvanaest su dana boravili u šatorima u šumici iznad Rovinja, a na logorovanju je sudjelovalo ukupno 112 osoba.
Tema izviđačkog logorovanja bila je "Osjeti prirodu – sve živo dijeli isti dah i biljke i životinje i ljudi". Svakog dana izviđači su imali ispunjen program, od ustajanja do spavanja (pa i tijekom noći uz noćna dežurstva uz pucketanje logorske vatre). Dva puta dnevno (prijepodne i poslijepodne) svakog dana izviđači su sudjelovali u kreativnim, zabavnim, sportskim i edukativnim radionicama uz svakodnevni odlazak na kupanje te ponekad u šetnju u Rovinj.
- U večernjim satima uz izviđačku vatru bilo je posebno lijepo jer su izviđači sami osmišljavali kulturno-zabavni program, pa smo tako bili u svijetu crtića, glume i pjesme, imali smo večeri plesa i zabave te "naopaki" izbor za miss i mistera kampa. Bilo je tu i kvizova znanja, sportskih i zabavnih igara koje razvijaju i duh i um i tijelo. Svakog smo dana obilježavali neki dan, pa smo imali dan plesa, kiše, šešira, izvanzemaljaca, glume, sporta... te su izviđači dobivali izviđačke izazove koje su s radošću i veseljem prihvatili i ispunili te ostvarili svaki zadatak - ističe Jadranka Kokolari, starješina logorovanja.
Svi sudionici logorovanja imali su priliku položiti određene vještine, vještarstva i specijalnosti. Tu se ističe izviđački kurir, a kako bi ga položili, sudionici trebaju gladovati, šutjeti, samovati (šest, 12 i 24 sata, ovisno o dobi), dobro prenijeti poruku te ju dobro skriti. Također, bilo je i prilika za polaganje vještina plivača pa je bilo potrebno prenijeti ruksak plivajući određenu udaljenost da se ne smoči, odjenuti se i skinuti u vodi, preplivati određenu udaljenost, izroniti kamen te izvući utopljenika na obalu.
Uz sve nabrojeno, jedan dan sudionici su išli na izlet brodom gdje su obišli rovinjsko otočje i Limski kanal. Drugi izlet bio je autobusom kada su svi imali priliku upoznati malo istarsko mjesto Bale te posjetiti muzej i obići stari grad i, naravno, kupati se.
Izviđačko logorovanje Rovinj - 2018. "Osjeti prirodu" prošlo je kao u trenu, a ono najvažnije je povezivanje svih sudionika u jedno veliko prijateljstvo i svi jedva čekaju nove izviđačke izazove i nova druženja. I. K.
Svakog dana izviđači su imali ispunjen program, od ustajanja do spavanja (pa i tijekom noći uz noćna dežurstva)
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike