Mozaik
"SREBRENICA MUSIC CAMP 2018"

Oko 150 djece nastupilo na koncertu u kampu
Objavljeno 12. kolovoza, 2018.
Članovi simfonijskih orkestara mladih udruge So Do – El Sistema Hrvatska održali su zajedno sa zborovima iz Srbije te BiH zajednički koncert na prvom regionalnom kampu "Srebrenica Music Camp 2018" na kojem je nastupilo 150 djece iz tih triju zemalja.Naš orkestar bio je sastavljen od članova So Do centara iz Istre i Zagreba.
Zaklada Bernstein ove godine obilježava 100 godina njegova rođenja zbog čega se njegova djela izvode po cijelom svijetu. I So Do se uključio u taj globalni pokret te i ovom prilikom izveo "Somewhere" iz mjuzikla "West side story".Svaka zemlja predstavila se s jednom kompozicijom - Srbija s narodnom pjesmom Ajde Jano, BiH sa spletom sevdalinki Moj dilbere i Zvjezda tjera mjeseca, a Hrvatska sa Završnim kolom iz opere Ero s onoga svijeta.
Nakon toga izvedeno je nekoliko pop-klasika - What a wonderful world, All you need is love i Love people – pjesma nastala inicijativom Kuće dobrih tonova u povodu poplava 2014. te na kraju Oda radosti iz Beethovenove 9. simfonije, danas europska himna.
Nositelj i glavni organizator projekta "Srebrenica Music Camp 2018" je inicijativa Kuća dobrih tonova – multietnički glazbeni projekt pomirenja i kreiranja boljeg suživota za djecu iz Srebrenice i okolnih mjesta. H
Možda ste propustili...

VLASNICI AUTOPRAONICA TRLJAJU RUKE

Saharski pijesak “okupirao” Atenu

KRATKI FILM REDATELJA NEBOJŠE SLIJEPČEVIĆA

Hrvatski film u selekciji Cannesa

Najčitanije iz rubrike