Sport
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH - HEP RUKOMETNI TURNIR

Osječki RK Feniks osvojio titulu državnog prvaka
Objavljeno 11. kolovoza, 2018.

SPLIT-Spušten je zastor na ovogodišnju državnu završnicu Plazma Sportskih igara mladih u Splitu, a posljednji na teren izašli su rukometaši i rukometašice u kategoriji 2004. i mlađi, odnosno 2004. i mlađe u okviru HEP rukometnog turnira.


U prvom polufinalu djevojaka (2004. i mlađe) igrale su ekipe Trešnjice Zagreb i  ŽRK Split u jednoj utakmici gdje je smo gledali odličnu igru s obje strane, no na kraju je pobijedila ekipa Trešnjice sa 13:6. U drugom polufinalu Ekonomistice iz Splita svladale su ekipu ŽRK Sisak sa 19:12.
U susretu za treće mjesto u ovoj kategoriji ekipa ŽRK Sisak nadigrala je ekipu ŽRK Split sa 21:15, dok smo u borbi za zlato vidjeli neizvjesnu utakmicu između Ekonomistica iz Splita i ekipe Trešnjice Zagreb. Na kraju je ekipa Ekonomistice Split osvojila prvo mjesto savladavši ekipu Trešnjice Zagreb sa 12:8.


U prvom polufinalu muških (2004. i mlađi) RK Feniks (Osijek) pobijedio je ekipu Hajduk Split sa 15:8, dok je u drugom polufinalu ekipa Šefove mašine Zagreb pobijedila ekipu RK Ivanić sa tijesnim rezultatom 17:16. U susretu za 3. mjesto ekipa Hajduk Split pobijedila je ekipu RK Ivanić sa 15:11.
U finalu turnira u ovoj kategoriji vidjeli smo odličan rukomet između ekipa RK Feniks Osijek i ekipe Šefove mašine Zagreb. Osječani su od samog početka imali dominaciju, tako da su ekipi Šefove mašine dozvoljavali da se približe na najviše tri gola zaostatka. Na kraju je ekipa RK Feniks iz Osijeka slavila pobjedu 15:12, te tako postala državni prvak na HEP rukometnom turniru u okviru Plazma Sportskih igara mladih.


Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika). Mario Kokaj

Možda ste propustili...

PRVA ŽNL OSJEČKO BARANJSKA

Šestica u Osijeku i Donjoj Motičini

STIŽE RIBOLA KAŠTELA

Uhvatiti zalet za završnicu

Najčitanije iz rubrike