Sport
PLAZMA SPORTSKE IGRE MLADIH - KINDER+SPORT ULIČNA KOŠARKA

Slavonski hakleri osvojili jedno zlato, dva srebra i dvije bronce
Objavljeno 11. kolovoza, 2018.

SPLIT - Košarkašice i košarkaši odradili su svoju državnu završnicu u okviru Plazma Sportskih igara mladih u Splitu na turniru koji se igrao pod zajedničkim imenom ''Kinder +Sport Ulična košarka'' u kategoriji 2003. i mlađe, te (2003. i mlađi) i (2005. i mlađi.)


U kategoriji djevojaka (2003. i mlađe) igralo se po grupama, tako da su za broncu igrale ekipe Zadra i Zmajeva (Molve), a na kraju je pobijedila ekipa Zadra sa 15:7.U finalu turnira djevojaka igrale su Dravske ribice (Osijek) i Bandica (Rijeka), gdje je ekipa iz Rijeke odigrala najbolje kad je bilo najpotrebnije i na kraju pobijedila sa 15:8.


U kategoriji momaka (2003. i mlađi) u prvom polufinalu ekipa Spinjare (Vinkovci) pobijedila je ekipu Slavonskog Broda sa 21:15, dok je u drugom polufinalu ekipa STG (Opatija) pobijedila ekipu Teletabisi (Križevci) sa 21:2.U susretu za 3.mjesto ekipa Slavonskog Broda pobijedila je ekipu Teletabisi (Križevci) sa 21:12.U finalu turnira gledali smo odličnu košarku između ekipa Spinjare (Vinkovci) i STG (Opatija), gdje je na kraju slavila ekipa iz Opatije sa  21:12, te osvojila prvo mjesto.


U kategoriji momaka (2005. i mlađi) u prvom polufinalu Splash Squad (Rijeka) nadigrala je ekipu Klošarkaši (Slavonski Brod) sa 15:11, dok je u drugom polufinalu ekipa Krvopije (Osijek) pobijedila ekipu Piščoki (Đurđevac) sa  15:2.U susretu za 3.mjesto ekipa Klošarkaši (Slavonski Brod) pobijedila je ekipu Piščoki (Đurđevac) sa 15:8.U finalu turnira u ovoj kategoriji igrale su ekipe Splash Squad (Rijeka) i ekipa Krvopije (Osijek).Osječki košarkaši pokazali su pravu dominaciju na turniru u Splitu, te su na kraju slavili sa visokih 15:3.


Plazma Sportske igre mladih su najmasovnija sportska manifestacija u Europi koja pruža priliku djeci osnovnih i srednjih škola da potpuno besplatno od travnja do kolovoza sudjeluju u vrhunsko organiziranim natjecanjima u 10 sportova (mali nogomet, Kinder turnir u košarci, HEP turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska pošta Cup u tenisu, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika).

Mario Kokaj

Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike