Sport
UTAKMICE 3. PRETKOLA EUROPSKE LIGE

Hajduk i Rijeka u uzvratima moraju ići po pobjede za plasman u play-off
Objavljeno 11. kolovoza, 2018.
Hrvatski predstavnici u 3. pretkolu Europske lige Hajduk i Rijeka nisu uspjeli ostvariti pobjede u prvim utakmicama, ali su postigli rezultate koji im apsolutno ostavljaju nadu u uzvratnim susretima za prolaz u play-off rundu. Hajduk je pred 26.000 navijača na svom Poljudu bio daleko bolja momčad od rumunjskog FCSB-a (iza te skraćenice krije se ime nekad moćne Staeaue, nap. a.). Splićani su dominirali, stvarali prilike, ali ni jednu od njih nisu uspjeli pretvoriti u pogodak. Najbliži je tomu bio Said u 90. minuti, kada je pucao glavom, ali je rumunjski vratar krajnjim naporom uspio taj pokušaj preusmjeriti u gredu. U posljednjim trenutcima susreta gosti su mogli kazniti sve te promašaje "bilih", ali je vratar Hajduka Posavec obranio čisti "zicer" Morutana. Ako već nije pobijedio, dobro je što Hajduk nije primio pogodak, jer prema viđenom u prvoj utakmici Splićani neće biti bez izgleda u uzvratu, koji se igra za šest dana u Bukureštu.
- Na uzvratnu utakmicu idemo pobijediti Steauu i učinit ćemo sve da se plasiramo u sljedeću rundu. Igrali smo agresivno s velikim brojem dobivenih duela, taktički disciplinirano, a uspjeli smo neutralizirati sve potencijalno opasne točke Steaue. Ostaje žal što nismo pobijedili, ali, također, u posljednjim sekundama gosti su imali veliku priliku za pogodak i pokazali su koliko opasni mogu biti. Čeka nas još 90 minuta igre i vjerujem kako će Hajduk u toj utakmici biti u još boljem stanju - rekao je Željko Kopić, trener Hajduka.
Rijeka se također morala zadovoljiti remijem protiv norveškog predstavnika Sarpsborga na njegovu terenu. I Riječani su poput Hajduka bili opasnija momčad u toj utakmici, ali ih je realizacija zaustavila na putu prema pobjedi. U prvom dijelu susreta imali su dvije lijepe prilike. Već na samom početku, u 9. minuti, udarac Pavičića s linije vrata izbacio je norveški branič, a u strijelce se mogao upisati Heber u 31. minuti, no njegov lob nije bio dovoljno dobar. U nastavku je i Gorgon propustio priliku, u 52. minuti, a domaćin je sve to kaznio u 72. minuti, kada je Zacharuassen pogodio glavom iz jednog od brojnih prekida koje je imao Sarpsborg. Ipak, sedam minuta prije kraja susreta Gorgon je sjajnim udarcem s 25 metara Rijeci donio izjednačenje i iznimno važan pogodak u gostima, koji znači prednost uoči uzvrata na Rujevici.
- Očekivano teška utakmica u kojoj smo imali prilika povesti i morali smo ranije postići pogodak, ali Sarpsborg je nezgodna ekipa. Rekao sam da to nije ekipa za podcjenjivanje, pa nas ni u uzvratu neće očekivati lak zadatak, bez obzira na prednost pogotka u gostima - rekao je Matjaž Kek, trener Rijeke. D.Keler
Rezultati prvih utakmica 3. pretkola Europske lige: Sevilla - Žalgiris 1:0, Slovan Bratislava - Rapid Beč 2:1, Legia - Dudelange 1:2, Cork City - Rosenborg 0:2, Hibernian - Molde 0:0, Rangers - Maribor 3:1, Spartak Subotica - Brondby 0:2, TNS - Midtjylland 0:2, Zorya - Braga 1:1, Basaksehir - Burnley 0:0, Besiktas - LASK 1:0, Genk - Lech 2:0, Olimpija Ljubljana - HJK 3:0, Olympiakos - Luzern 4:0, Vitesse - Basel 0:1, CSKA Sofia - Kopenhagen 1:2, Nordsjaelland - Partizan 1:2, Jagiellonia - Gent 0:1, Apollon - Brest 4:0, Dinamo Minsk - Zenit 4:0, Hapoel Beer Sheva - Apoel 2:2, Ludogorec - Zrinjski 1:0, Mariupol - Bordeaux 1:3, Šerif -Valur 1:0, Sigma - Kairat 2:0, Sturm - AEK Larnaca 0:2, Torpedo Kutaisi - Kukesi 5:2, Trenčin - Feyenoord 4:0, RB Leipzig - Craiova 1948 CS 3:1, Alashkert - CFR Cluj 0:2, Hapoel Haifa - Atalanta 1:4, Spartaks - Suduva 0:1, Ufa - Niedercorn 2:1, Pjunik - Maccabi Tel Aviv 0:0
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike