Novosti
KAKO OČUVATI POZICIJU NA IZBORIMA

Čović pozvao Hrvate u BiH na okupljanje
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović, koji je i čelnik najsnažnije hrvatske stranke u toj zemlji, HDZ-a BiH, pozvao je u petak u Širokom Brijegu Hrvate u BiH na okupljanje na sljedećim izborima kako bi onemogućili da im drugi, brojniji, narodi biraju predstavnike u vlasti.
"Mnogi su se potrudili da nam onemoguće ono što nam je Ustavni sud definirao, a to je legitimno predstavljanje hrvatskog naroda na svim administrativnim razinama vlasti u BiH. Zbog toga jedan poziv svima nama koji bismo još uvijek drukčije razmišljali o vođenju politika u BiH, prevažno je da u ova dva mjeseca zbijemo svoje redove", rekao je Čović u Širokom Brijegu, gdje je obilježen Dan grada. Objasnio je kako je uvjeren da se neće moći nametnuti vlast bez Hrvata, ocijenivši kako je važno da u zajednički projekt očuvanja pozicije toga naroda budu uključeni branitelji, gospodarstvenici, kulturni djelatnici, predstavnici Crkve. Dodao je kako je pred ovom generacijom Hrvata osigurati jednakopravan položaj tog naroda u BiH kako bi "s ponosom govorili da je ovo naša domovina".
Čović je ustvrdio i kako su Hrvati velik narod, bez obzira na malobrojnost u toj zemlji, te da su nositelji pozitivnih vrijednosti, napose europskoga puta. Svečanosti su nazočili župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić, Ivan Bosančić, gradonačelnik Vinkovaca, grada prijatelja, te Ivan Del Vechio, veleposlanik Hrvatske u BiH.H