Regija
MILIJUN KUNA ZA SANACIJU SREDIŠTA VUKOVARA

Detaljno uređeno područje oko Bećarskog križa
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
VUKOVAR - Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava jučer je sa suradnicima obišao Trg hrvatskih branitelja i Ulicu Stjepana Radića, gdje su gradske vlasti, u suradnji s gradskim komunalnim poduzećem Komunalac i Vodovodom grada Vukovara, sanirale nogostupe, cestu i parkiralište. Ukupna vrijednost izvedenih radova nešto je viša od milijun kuna, s tim što su sanirana dva kraka ulice. Prvi krak, odnosno spoj s ulicom Nikole Andrića, u duljini od 60 metara i širini, zajedno s parkiralištima, od 3 do 7,5 metara, a drugi krak u duljini od 130 metara i širini od 5,5 do 11 metara.
- Ovdje smo uredili javne zelene površine, ceste, nogostupe i odvodnju, kao i dio za pješake u neposrednoj blizini Bećarskoga križa. Oko križa je postavljeno granitno opločenje i na taj mu je način vraćen sjaj koji je imao prije Domovinskoga rata. Veseli nas što smo ovom dijelu koji vodi u središte Vukovara udahnuli nov i moderan izgled - poručio je Penava.
Ukupna sanirana površina ceste, nogostupa i parkirališta iznosi 2304,25 četvornih metara, napravljena je i kompletna nova kolnička konstrukcija s oborinskom odvodnjom te horizontalnom i vertikalnom signalizacijom.
Iz vukovarske gradske uprave navode kako iz proračuna izdvajaju znatna sredstva za realizaciju programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture, kao i za njezino održavanje te realiziraju programe u svim dijelovima Vukovara i njegovim prigradskim naseljima. (D.K.)
Možda ste propustili...

MEĐU TRISTO DAROVITIH OSNOVACA

SKIG-ovci na zatvaranju Novigradskog proljeća

PREDSTAVIO POSLJEDNJI ROMAN

Miro Gavran u Donjem Miholjcu

Najčitanije iz rubrike