Regija
LAG MARINIANIS KROZ EU PROJEKT

Održat će niz besplatnih edukacija za mlade
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
SLATINA - LAG Marinianis prije mjesec dana održao je u Čađavici početnu konferenciju projekta "LAGam – Lokalna akcijska grupa – aktivni mladi", a riječ je o projektu u sklopu "Podrške programima usmjerenim mladima".
Projekt se provodi 18 mjeseci, vrijedan je 660.856 kuna, a ugovore o sufinanciranju s Ministarstvom za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te s Nacionalnom zakladom za razvoj civilnoga društva kao posredničkim tijelima potpisao je predsjednik LAG-a Marinianis Mirko Rončević. Partneri nositelja projekta su Lokalna akcijska grupa Bosutski niz, Općina Čađavica i Općina Sopje.
Projektom je predviđeno organiziranje edukacija 150 mladih u dobi između 15 i 29 godina, na kojima će se pružiti mogućnost da nauče kako napisati prijavu na natječaj, osnove rada na računalu, svladaju ECDL, bit će organizirani tečajevi njemačkog i engleskoga jezika, predviđena je radionica priprema za državnu maturu, edukacija voditelja seljačkog gospodarstva, priprema za korištenje EU fondova, radionica o prevenciji nasilja i niz drugih. Projektom se očekuje riješiti problem socijalne isključenosti mladih i nedostatka vještina potrebnih pri zapošljavanju, kao i osmišljavanje slobodnog vremena za mlade.
Kako bi ostvario cilj projekta, LAG Marinianis pozvao je sve mlade u dobi između 15 i 29 godina da iskažu zanimanje za pojedine vrste besplatnih edukacija koje obuhvaća provedba projekta LAGam – Lokalna akcijska grupa – aktivni mladi. Edukacije počinju 17. rujna u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem u Slatini, a sve informacije mogu se dobiti na adresi LAG-a, Trg sv. Josipa 1 u Slatini, ili telefonski na broj 033/729-045.
Edukacija je namijenjena mladima s područja LAG-a, a to su grad Slatina, općine Čađavica, Nova Bukovica, Sopje i Voćin. P.Ž.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike