Osijek
OGLASIO SE I GRADONAČELNIK VRKIĆ

Voda za napuštene životinje
ipak se smije iznositi
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Nakon što smo u četvrtak pisali o pritužbama građana na komunalne redare koji im, kako navode, prijeteći novčanim kaznama u iznosu od 500 kuna, brane da tijekom velikih ljetnih vrućina pomažu napuštenim mačkama ostavljajući vodu na javnim površinama, po tom pitanju oglasio se i gradonačelnik Ivica Vrkić.
- Riječ je o velikom nesporazumu, nepreciznim informacijama koje su međusobno podijeljene u javnosti između grada i osoba koje su na određeni način intervenirale. Nije točno da je bilo prijetnji komunalnih redara zbog ostavljanja vode, nitko, želim to naglasiti, ne zabranjuje da se voda ostavlja na ulici kako bi ju koristili mačke ili psi, problem nastaje kada se ostavlja hrana, a čak ni u tom slučaju nismo kažnjavali građane, jer se zbog iste skupljaju glodavci i žohari - poručio je gradonačelnik.
Podsjetimo, kako navode volonteri Udruge 9 života, koja skrbi za napuštene mačke grada Osijeka, zbog zdjelice vode koju je ostavila na ulici, jedna naša sugrađanka našla se u sukobu s komunalnim redarom koji joj je zaprijetio kaznom od 500 kuna ako to nastavi raditi.
- Nitko ne govori da se ne smije ostavljati voda. Štoviše, može se ostavljati i hrana, pod uvjetom da onaj koji ju iznose brine da od te hrane ne ostane otpad koji privlači glodavce, žohare i ostale napasti. Ponavljam, svatko smije pred svoju kući iznijeti vodu, kao i hranu, ali ju navečer mora skloniti - zaključio je gradonačelnik Vrkić. I. Alilović
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana