Osijek
HODOČAŠĆE NA GOSPU U ALJMAŠ

Organizirani odlazak na Veliku Gospu
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Donjogradska župa Preslavnog Imena Marijina organizira na blagdan Velike Gospe, u srijedu, 15. kolovoza, 2018. godine, hodočašće Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmaš. Polazak autobusa je ujutro u osam sati, ispred donjogradske crkve, Crkvena ulica broj 14. Cijena autobusnog prijevoza po osobi iznosi 30 kuna, a uplatu treba obaviti odmah pri upisu u donjogradskom župnom uredu.
Organizirano na Gospu u Aljmaš idu i umirovljenici. Naime, Udruga umirovljenika Grada Osijeka organizira prijevoz autobusom Svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu, 15. kolovoza 2018. godine, a u ovaj aranžman uključen je i ručak. Sve dodatne informacije (cijena prijevoza, vrijeme polaska. raspored događanja...) mogu se dobiti u prostorijama Udruge umirovljenika Grada Osijeka, Zeleno polje 5, ili na broj mobilnog telefona 091/1556650.
Županijska organizacija Hrvatske narodne strane (HNS), već tradicionalno (dvanaestu godinu zaredom), organizira podjelu napitaka hodočasnicima na blagdan Velike Gospe u Aljmaš. Tako će i ove godine, (kao i nekoliko prijašnjih), saborski zastupnik Hrvatske narodne stranke Stjepan Čuraj, zajedno sa članovima Županijske organizacije HNS-a Osječko-baranjske županije i Podružnice Hrvatske narodne stranke Osijek pomagati hodočasnicima na putu u Aljmaš.
Podjela osvježavajućih napitaka, odnosno vode, soka, kave i čaja hodočasnicima koji ovom rutom prolaze na putu do marijanskog svetišta u Aljmašu, bit će, kao i uvijek, kod nogometnog igrališta u Sarvašu, a akcija počinje u ponoć sa utorka 14. kolovoza na srijedu 15. kolovoza, 2018. godine. N.Z.E.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike