Osijek
VARLJIVO OVOGODIŠNJE LJETO SMANJILO BROJ KUPAČA NA KOPIKI

Brčić: Očekujemo dobru posezonu, olimpijski bazen otvoren bar do 16. rujna!
Objavljeno 11. kolovoza, 2018.

I dok bi, u nekim manje kišnim sezonama, Športski objekti bilježili vjerojatno i oko 50 tisuća kupača, hladno vrijeme u lipnju, a potom i dijelom srpnja onemogućilo je kupanje na Osječanima omiljenim bazenima. Samim tim i broj kupača manji je i kako doznajemo od direktorice Športskih objekata Nataše Brčić, u bazenima se ove sezone do danas okupalo oko 30 tisuća ljudi.


Zbog lošeg vremena RC Copacabana bio je i prisiljen na nekoliko dana zatvoriti svoja vrata, no direktorica Brčić ne gubi nadu da još uvijek nije kraj kupališne sezone.
- Vjerujemo kako je kupališna sezona samo kalendarski pomaknuta te očekujemo dobru posezonu, odnosno dobar ostatak kolovoza, kao i toplo rujansko vrijeme. Rad Copacabane uvelike ovisi o vremenskim uvjetima, no već sad možemo reći da će olimpijski bazen svakako biti otvoren do 16. rujna, a prema potrebi čak i duže – poručila je Brčić.
Kako se vrijeme proteklih dana stabiliziralo i štoviše, temperature dosežu i preko 30 stupnjeva, u planu su brojne aktivnosti, među kojima je i tradicionalni, peti zaredom brzopotezni šahovski turnir na Copacabani, u organizaciji Osječkog šahovskog saveza te Športskih objekata, a koji se održava danas. Iako sezona nije pokazala svoje pravo lice, RC Copacabana svojim je posjetiteljima ponudila uobičajene sadržaje, poput minigolfa, kuglanja, boćanja, šaha, odbojkaškog i rukometnog terena "ljudski stolni nogomet", male škole plivanja i aquaerobica. Uz to, tu su i novi kreativni i zanimljivi sadržaji pa tako Brčić ističe da imaju dogovorenu suradnju s nekoliko poduzeća u vezi njihove promocije proizvoda i usluga.
- Svaki tjedan održavaju se poučne vesele kreativne radionice za djecu, potom popularna Zumba, ali i zabavni park od elemenata na napuhavanje koji obuhvaća Swipper Archery, Rush slide super brzi tobogan, 3u1 sportsku spravu, Ocean Bouncer, najveći nogometni pikado i adrenalinski tobogan – dodala je Brčić.
Kako je vrijeme ovih dana idealno za kupanje, a prema vremenskoj prognozi nastavit će se i idućih dana, ne preostaje ništa drugo nego otići na RC Copacabana i uživati u svim ponuđenim sadržajima! Nadaju se tome i kupači koji su, prisjetimo se, u rekordnom broju dolazili na kupanje proteklih godina kad je vrijeme puno više išlo na ruku kupačima nego sad. Primjerice, prije šest godina na kraju kupališne sezone procijenjeno je da je u samo jednom danu RC Copacabana posjetilo više od 11.000 ljudi, a ukupan broj posjetitelja do kraja kolovoza procjenio je na čak 300.000 kupača! Iako se uskoro najavljuje promjena vremena, ljeto ipak još nije završilo pa je za očekivati da su i protekle vruće dane, kad se temperatura nije spuštala ispod 30 Celzijevih stupnjeva, kupači su osvježenje pronašli upravo na svojim omiljenim bazenima. Potraje li ljeto, na olimpijskom bazenu moći će se kupati i školarci, ali i svi ostali kupači željni osvježenja, ugodnog opuštanja i brojnih zanimljivih sadržaja.
Marija Mihelić
Zbog lošeg vremena na RC Copacabana ove sezone do danas okupalo se, prema procjeni, oko 30 tisuća ljudi.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana