Crna kronika
JURE CESTOM, A LJUDI GINU

Od 111 kazni čak su 93 ispisane za brzu vožnju
Objavljeno 11. kolovoza, 2018.
Vozač koji je u Pčeliču vozio brzinom od 104 km na sat, bio je pijan i imao je zabranu
VIROVITICA - U samo osam sati (od 14 do 22 sata), policajci su tijekom četvrtka u Virovitičko-podravskoj županiji utvrdili 111 prometnih prekršaja, a čak 93 odnosila su se na prebrzu vožnju.
- Najveće prekoračenje brzine kretanja vozila izmjereno je kod vozača (31) osobnog automobila koji je brzinom od 104 kilometra na sat vozio u Pčeliću, na dionici ceste u naselju na kojoj je ograničenje brzine kretanja 50 kilometra na sat. Osim za vožnju brzinom većom od 50 kilometara na sat, odnosno većom od ograničenja, ovaj vozač bit će sankcioniran i za vožnju pod utjecajem alkohola u koncentraciji većoj od 1,0 promila te upravljanje vozilom za vrijeme zabrane. Protiv vozača bit će podnesen optužni prijedlog za izricanje novčane kazne od najmanje 13.000 kuna, uz zaštitnu mjeru zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju najmanje godinu dana - doznajemo iz Policijske uprave virovitičko-podravske.
Zbog ponovno narušenog stanja sigurnosti u prometu od početka kolovoza na području Hrvatske i Policijske uprave virovitičko-podravske, prije svega povećanog broja smrtno stradalih u prometnim nesrećama, policajci najavljuju da će nastaviti s pojačanim nadzorom prometa do kraja tjedna, a posebice će se usmjeriti na brzinu. Osim na prebrze vozače policajci će pojačano kontrolirati alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa te korištenje mobitela za vrijeme vožnje. Uz navedeno posvetit će se i zaštiti najugroženijih kategorija sudionika u prometu, odnosno vozača bicikla, mopeda, motocikla i pješaka.
U četvrtak, u vremenu od 8 do 13 sati, u Požeško-slavonskoj županiji policajci su se usmjerili na vozače bicikala, mopeda i motocikala. Pri tome su kontrolirana 33 vozila, kod kojih je utvrđeno 14 prometnih prekršaja, no oni na koje je akcija bila usmjerena (biciklisti, mopedisti i motociklisti), nisu uhvaćeni ni u jednom prekršaju.
Na istom području policajci su proveli akciju i u srijedu, između 12 i 20 sati te se usmjerili na prebrze vozače. U tom je vremenskom razdoblju kontrolirano 73 vozila, pri čemu je utvrđen 41 prekršaj. Većina prekršaja, njih 31, odnosio se na prebrzu vožnju. Najveća izmjerena brzina kretanja od 127 kilometra na sat, izmjerena je na cesti Jakšić - Vetovo, izvan naselja i to 54-godišnjaku koji je upravljao automobilom.
Sandra Lacić
13.000

kuna najmanja je kazna koju traži policija protiv vozača protiv kojeg je podnesen optužni prijedlog
KAZNE SU I DO 15 TISUĆA KUNA
Za prekoračenje veće od 50 kilometara na sat od dopuštene, u naselju, propisana je novčana kazna od 5000 do 15.000 kuna, ili kazna zatvora do 60 dana, a po pravomoćnosti prekršajnog rješenja vozaču se upisuju tri negativna prekršajna boda. Za prekoračenje veće od 30 do 50 kilometara na sat, propisana je kazna od 2000 kuna te dva negativna boda. Za prekoračenje veće od 20 do 30 kilometra na sat od dopuštene propisana je novčana kazna od 1000 kuna i po pravomoćnosti prekršajnog rješenja upisuje se jedan negativni prekršajni bod, priopćava MUP.
alkohol
VOZAČ JE IMAO 1,0 PROMILA
Možda ste propustili...

STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA U NOVOJ GRADIŠKI

Uletio automobilom u kuću i poginuo

ALKOHOLIZIRANI I DALJE NA UDARU POLICIJE

Nijemac (71) sletio u kanal i teže je ozlijeđen

OTKRIVEN LABORATORIJ ZA UZGOJ DROGE U OSIJEKU

Pronađeno je 1927 grama i 2555 sjemenki marihuane

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

STRAVIČNA PROMETNA NESREĆA U NOVOJ GRADIŠKI

Uletio automobilom
u kuću i poginuo

2

ĐAKOVČANIN TEŠKO OZLIJEĐEN NA KRNDIJI KOD ORAHOVICE

Planinar pao s 35 metara visine

3

OTKRIVEN LABORATORIJ ZA UZGOJ DROGE U OSIJEKU

Pronađeno je 1927 grama i 2555 sjemenki marihuane