Kultura
LJETNI KULTURNI CENTAR ZA MLADE U GROŽNJANU

Arhitektura kao alat za igru
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Jedino se u Grožnjanu, ljetnom kulturnom centru za mlade, mogu sresti bračni par Takaharu i Yui Tezuka, najpoznatiji svjetski arhitekti, Pedja Mužijević, pijanist-virtuoz zagrebačkog podrijetla, s adresom u New Yorku, ponajbolji hrvatski profesori i pedagozi poput Monike Leskovar, Katarine Krpan, Ljerke Očić te tri mušketira - Anđelko Krpan, Mihovil Karuza i Milan Čunko.
Jedan od dragulja ove godine je Djeca i arhitektura, koju vode bračni par Takaharu i Yui Tezuka u suradnji s Vinkom Penezićem i Krešimirom Roginom. Tezuka Takaharu kreator je Fuji vrtića blizu Tokija i smatra se jednim od najboljih na svijetu. Nema zidova.
Takaharu Tezuka želio je istražiti univerzalne aktivnosti koje žele apsolutno sva djeca na našem planetu, što je rezultiralo gradnjom nečega što više izgleda kao jedno totalno zabavno veliko igralište. Iskustva je podijelio s mladim arhitektima iz Japana, Poljske, Hrvatske i Portugala, koji će predstaviti svoje uradke i pokazati kako arhitektura može biti alat za igru. Ova radionica dogodine slavi 30. godišnjicu.
Od 12. kolovoza, Anđelko Krpan, profesor violine i Milan Čunko, redovni profesor za violu na zagrebačkoj Muzičkoj akademiji te Mihovil Karuza, violončelist, profesor na Umjetničkoj akademiji u Splitu, održavaju seminare violine, viole, violončela i komorne glazbe.
Od 17. kolovoza u Grožnjanu održava se i Ljetna pijanistička škola glasovira prof. Katarine Krpan i Pedje Mužijevića, pijanista svjetskog glasa podrijetlom iz Zagreba koji se nakon završenog Juilliarda nastanio u SAD-u. U rujnu program završava majstorskim seminarima Opernog studija Berislava Jerkovića, orgulja Ljerke Očić i violončela Monike Leskovar. N.Vek.
Možda ste propustili...

MBP PREDSTAVLJA KATALOG IZLOŽBE “USPOMENE NA DJETINJSTVO”

16 priča o djetinjstvu i odrastanju

Najčitanije iz rubrike