Sport
SANDRA PERKOVIĆ ODRADILA KVALIFIKACIJE NA EP-U

Pola posla na putu do petog uzastopnog europskog zlata
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.

Kraljica diska nije se morala previše umarati na jučerašnjim kvalifikacijama. Sandra Perković u njima je bacila samo jedan hitac koji je otišao na 64.54 metra. Naravno da je to bila duljina nedostižna za konkurenciju, koju je upotpunilo još 28 bacačica.


Plasman u finale ostvaren je bez stresa, a bilo je dosta slučajeva ranije, kad je Sandra čupala živce sebi, treneru, ali i svima ostalima koji prate njezine nastupe. Ovaj put sve je išlo glatko.
- Rekla sam i prije ovog nastupa da imam previše godina, te da ne smijem samu sebe stresirati. Ako ne riješim sve u prvom hitcu, bit će svašta. Prijetnja je urodila plodom. Dobro je bilo, to je daljina koju ja imam. Nije problem baciti daleko, već ne pogoditi mrežu ili da se dogodi neka treća mogućnost. Nije bilo kao u Londonu, ali je O.K. - kaže četverostruka prvakinja Starog Kontinenta, koja je napravila prvi dio posla u lovu na petu titulu.
Vladarica Starog Kontinenta je od 2010., a godinu ranije imala je debi na najjačoj sceni. On se zbio na istom mjestu gdje se sada traži put do novog europskog naslova.
- Bila sam malo skeptična, krug mi je izgledao drugačije nego 2009. Pričaju da bi ovaj stadion trebao biti namijenjen samo za nogomet, što bi bila šteta, ali krug je onaj isti. Gledala sam Hartinga koji je ispao, pa sam pomislila da ako Nijemac koji je već bacao ovdje ne zna kakav je krug, tko zna što me čeka. Ali čim sam stala, osjećaj je bio onaj stari. No, ne bi se voljela previše prisjećati 2009. - kaže Sandra, koja je tada na Svjetskom prvenstvu završila na devetom mjestu
Kao većina kontinenta, ni Berlin nije imun na visoke temperature. No, one zasad nisu smetnja Sandrinim ambicijama. Dobro privikavanje ima i u hotelu, koji nema klimatizaciju, tako da ni vrućine ne mogu naštetiti njezinoj pripremi za subotnji finale.
- Inače mrzim kvalifikacije, voljela bih da mogu doći na njih i samo pogledati krug, vidjeti atmosferu. Dobro, kroz njih je lakše sve osjetiti, a ozračje je u Berlinu sjajno - kaže Perković, koja bi se sutra trebala okititi i najsjajnijim odličjem.
Osim Sandre, u kvalifikacijama je nastupila i Marija Tolj. Njezinih 55,52 bilo je dostatno za 16. mjesto. Norma je iznosila 58.50, bacilo ju je ukupno sedam natjecateljica, a 56,52 bila je donja granica za plasman među 12 najboljih. N. Benčina
Sandra Perković

bacačica diska

Mrzim kvalifikacije. Voljela bih da mogu doći na njih i samo pogledati krug, vidjeti atmosferu. A ozračje u Berlinu stvarno je sjajno.
Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana