Sport
"BIJELI DIM" IZ HNS-A

Dalić ostaje na klupi reprezentacije
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Predsjednik HNS-a Davor Šuker i izbornik Zlatko Dalić obavili su dugo očekivani razgovor kojim se trebala riještiti izbornikova budućnost. Naime, nakon završetka SP-a u Rusiji izbornik Zlatko Dalić u jednom je trenutku poručio kako mora ozbiljno rasmisliti o nastavku svoga rada s reprezentacijom. Kamen spoticanja bio je boravak u SAD-u kada je Dalić bio na udaru kritike zbog nekih svojih odluka i izbora igrača. To je doživio kao pokušaj njegovog rušenja, a samo tri mjeseca kasnije počeo je ispisivati pravu bajku koja je završila osvajanjem drugog mjesta na World cupu. Zbog toga se javnost nemalo zabrinula kada je uspješni izbornik, koji je opet ujedinio naciju i reprezentaciji vratio narušeni kult, najavio mogućnost odlaska. Uglavnom, Šuker i Dalić otvoreno su razgovarali i dotaknuli se svih gorućih tema, a što je najvažnije postigli su dogovor o nastavku suradnje.
- Bilo je lijepo prisjetiti se sa Zlatkom svih prekrasnih trenutaka tijekom Svjetskog prvenstva, a srebrna medalja dokaz je da su svi koji su bili uključeni u tu priču odradili vrhunski posao. Drago mi je što smo otvoreno razgovarali i o onome što može biti bolje u budućnosti te da zajedno idemo dalje u nove pobjede - izjavio je Davor Šuker, predsjednik HNS-a.
Potvrdu dogovora o nastavku rada s A selekcijom dao je i sam Dalić:
- Bilo mi je važno otvoreno razgovarati s predsjednikom o svim temama i zahvaljujem Davoru na razumijevanju onoga što nisam smatrao korektnim. Smatram da smo riješili sve takve teme i radujem se novim izazovima - rekao je.
Zaključci tog razgovora bit će predočeni IO-u HNS-a koji će donijeti formalne odluke na tu temu i potvrditi kako Dalić ostaje na čelu reprezentracije. Izbornik Zlatko Dalić 20. kolovoza objavit će popis igrača na koje računa za dvije rujanske utakmice reprezentacije - prijateljski ogled protiv Portugala i susret Lige nacija protiv Španjolske. D.Keler
Možda ste propustili...

RUKOMETAŠICE OSIJEKA DOČEKUJU LIDERA

Protiv Podravke iskušati neke varijante

U 21. KOLU PRVE LIGE TUZLANSKOG KANTONA IZMEĐU MEĐIĐE I TREBAVE

Sudac dobio teške batine

Najčitanije iz rubrike