Regija
ZBOG GODIŠNJIH ODMORA

Slatinska ispostava HZMO-a zatvorena do 24. kolovoza
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Početkom veljače ove godine građani Slatine, posebice oni koji su blizu mirovine, bili su neugodno iznenađeni spoznajom da je Ispostava Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje uvela novo radno vrijeme i da sa strankama radi samo tri puta tjedno, ponedjeljkom, srijedom i petkom od 8 do 16 sati. Ovih dana građani su ponovno iznenađeni. Sada nije dovoljno skraćeno vrijeme, nego Ispostava HZMO-a od ponedjeljka 6. kolovoza zbog godišnjeg odmora zaposlenika, uopće ne radi i neće raditi do 24. kolovoza. Svima koji na vratima "poljube" obavijest da se stranke za sve informacije mogu obratiti u Područni ured Virovitica na brojeve telefona 033/841-400 i 033/841-401 to je slaba utjeha. Jedna od takvih je Danica Đuričić iz Nove Bukovice koja je u Slatinu došla podnijeti zahtjev za mirovinu.
– Zahtjev moram podnijeti do 16. kolovoza. Došla sam po informacije o potrebnoj dokumentaciji i pomoć oko ispunjavanja zahtjeva jer nisam sigurna hoću li ga ispuniti kako treba. Ako ga nepotpuno ili neispravno popunjenoga pošaljem poštom, ili ako dokumentacija ne bude potpuna, bojim se da bi to moglo odgoditi moje pravo na mirovinu, kaže i dodaje da put u Viroviticu košta i novaca i vremena.
U PU-u Virovitici kažu da su u slatinskoj Ispostavi zaposlene dvije osobe, od kojih jedna djelatnica koristi porodiljni dopust, a drugi je djelatnik na odmoru. Navodno je iz središnje službe HZMO-a predloženo da se Ispostava u Slatini tijekom srpnja i kolovoza potpuno zatvori, ali ipak je Ured ostavljen da radi dio toga vremena. Predstojnik PU Ivan Šemper kaže kako zbog korištenja godišnjih odmora i bolovanja nije bilo mogućnosti osigurati zamjenu, kako u PU-u Virovitici, tako i u drugim ispostavama. On podsjeća da se zahtjevi za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja, prava na doplatak za djecu i prava na naknadu zbog tjelesnog oštećenja mogu od početka ove godine predati besplatno i u poštanskim uredima na području Virovitičko-podravske županije.
– U tijeku je natječaj za zapošljavanje još jednog djelatnika u Slatini, koji bi s radom trebao započeti već u rujnu ove godine. To bi osiguralo vraćanje redovnog radnog vremena slatinske Ispostave, koja bi tada imala mogućnost biti otvorena za korisnike svakodnevno, pa tako i za vrijeme godišnjih odmora, pojasnio je predstojnik Šemper.
Neslužbeno doznajemo da je nakon upita ipak dogovoreno da će u određene dane i Ispostava u Slatini biti otvorena. P.Žarković
Petar Žarković
Predstojnik Šemper kaže kako zbog korištenja godišnjih odmora i bolovanja nije bilo mogućnosti imati zamjenu
Možda ste propustili...

SLATINSKI MATURANTI POSJETILI HRVATSKI SABOR

Saborski zastupnici razočarali đake

DIREKTOR FONDA ZA ZAŠTITU OKOLIŠA I ENERGETSKU UČINKOVITOST U ĐAKOVU

Đakovačko reciklažno dvorište i Vitika za primjer

MLADI NAŠIČKI GLAZBENICI U OPATIJI

Tri prve i jedna druga nagrada

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

ŽUPANIJSKO PRIZNANJE ANTUNU IVANKOVIĆU

Još prije 7 godina otkrio da je Jean-Michela ubio Štuka

2

SMJENA NA PRIJEDLOG OPĆINE PETLOVAC

Direktorom Baranjskog vodovoda imenovan je gradonačelnikov bratić

3

OPĆINA RASPISALA NATJEČAJ

I od čistačice se traži
dobro opće znanje