Osijek
SVE EKIPE RJ PROMETNICE SU NA GRADILIŠTIMA

Županijska dobiva novi asfaltni sloj
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Nakon ovog posla strojevi se sele u Ulicu sv. L. Mandića, odnosno na Čepinsku

Radna jedinica Prometnice osječkog komunalnog poduzeća Unikom radi po cijelom gradu i prigradskim naseljima. Sve su ekipe građevinara na gradilištima unatoč nesnosnim vrućinama u gradu, koji u ovo doba ima puno veći termalni otisak od okolice.


- Pazimo se, no s radovima se ne staje - kaže nam Mario Mišetić, voditelj Radne jednice Prometnice, koja se brine o gradskim cestama i stazama.
- Nakon frezanja i asfaltiranja najlošijih dijelova kolnika Reisnerove ulice prebacili smo ekipu u Županijsku ulicu kako bismo iskoristili vrijeme za sanaciju te ulice dok je promet u središtu grada manji. Tu smo imali nešto više posla jer smo morali sanirati rupe u kolotrazima, dizati šahtove i frezati stari, loš asfaltni sloj. Sada je to gotovo i u petak (danas) nanijet ćemo novi sloj asfalta u Županijskoj ulici - kaže Mario Mišetić i poziva vozače na strpljenje i pridržavanje prometnih znakova radi vlastite kao i sigurnosti djelatnika koji rade u najužem središtu grada.
Nakon tog posla sele se sa strojevima u Ulicu svetog Leopolda Mandića, na takozvanu Čepinsku, gdje će sanirati cestu na potezu od nadvožnjaka do Livane. Mario Mišetić navodi kako ima dosta oštećenja na kolniku kod kružnog toka i kog trgovačkog centra uz tu cestu pa će i tu biti opsežnijih radova. Naime, prošle su godine manja oštećenja fugirali, a za ovu je godinu predviđeno vađenje lošeg dijela asfalta i zamjena novim. To će raditi cijeli sljedeći tjedan i nastojati tu inače vrlo prometnu cestu završiti u tom roku kako bi se što manje ometalo promet. Stoga valja upozoriti i podsjetiti vozače da imaju alternativne pravce za brži tranzit.
Sljedeći posao što se tiče ekipe za ceste onaj je u Višnjevcu. "U Višnjevcu ćemo popravljati ulegnuća, a od sljedećih radova mogu najaviti one koji ćemo obavljati uskoro i u Gundulićevoj ulici. Sve što radimo, radimo prema operativnom planu koji smo načinili a Grad Osijek usvojio. Dakako, nisu to svi poslovi koje ćemo obaviti, nego samo oni za ovo kraće vrijeme. Naime, do kraja godine imamo dosta posla, recimo samo da je radova koje će odraditi naše ekipe ugovoreno u vrijednosti od pet milijuna i osam stotina tisuća kuna. Radimo po gradskim četvrtima i mjesnim odborima prema prioritetima koje su iskazali. Riječ je o rekonstrucijama nogostupa, odnosno o djelomičnim sanacijama, i potpunom rušenju i izgradnji novih nogostupa", kaže Mišetić. Tako građevinari Unikomove Radne jedinice Prometnice trenutno takve poslove odrađuju u Žumberačkoj ulici i u Sarvašu.
Ako je suditi po podatku da je odrađeno tek pola planiranih poslova, svaki pogodan dan koristi se da bi se odradilo sve što žele Osječani.
Još jedna po opsegu posla velika i važna stvar bojenje je prometnica, ali ipak ne toliko važna za sigurnost vožnje koliko navedene rekonstrukcije i sanacije. (Svi ćemo se složiti da se po rupama ne može voziti, a svako malo pojavi se neka pa ponekad nema ni dovoljno znakova da ih se obilježi dok čekaju na red za popravak.)
Kako doznajemo, crtanje strjelica, izvlačenje crta vakih i nakih, žutih i bijelih, zebri... ne radi osječki Unikom, nego zagrebačka Signalizacija. Tako je već duže vrijeme, imaju alata i zanata, a i daju na natječaju najpovoljniju cijenu, pa će, baš kao i svake godine nekako u vrijeme dok roditelji i djeca kupuju knjige za školu, početi "pituranje" cesta i osvježavanje horizontalnih oznaka. Riječ je o velikom poslu pa će se obavljati kako u rujnu tako i listopadu, a možda i nakon toga roka.

Inače, ova naša osječka tvrtka, Unikom, odnosno njezine Prometnice, koja se brine o 400 nerazvrstanih cesta, pješačkih zona, staza i trgova u Osijeku, dakako prema Programu održavanja komunalne infrastrukture i Programu prioriteta gradskih četvrti i mjesnih odbora na osječkom području, zadužena je i za održavanje u zimskim uvjetima, a djelatnici Radne jedinice Prometnice održavaju i prometnu signalizaciju nerazvrstanih cesta na području grada.
Darko Pejić
5,8

milijuna kuna ugovorenog je posla za ovu godinu, a Mišetić kaže da su sada s radovima na pola tog iznosa
PARKING ZA 10 DANA
Gradnja parkirališta na Vijencu Ivana Meštrovića uz vrtić nastavit će se, kaže predsjednik Vijeća GČ Tvrđa Zoran Batnožić, za deset dana. Dodaje da su odlučili da parking ne bude dvosmjeran, nego da bude kao kružni tok oko stambene zgrade. Namijenjen je roditeljima koji dovoze djecu, ali i stanarima, a bit će gotov na vrijeme. Batnožić dodaje kako upravo završava i natječaj za izvođača radova na novom trgu pokraj "Šopinga" te prva etapa radova počinje uskoro.
Možda ste propustili...

PREDSTAVLJENI NOVI PROSTORI ZAVODA ZA DERMATOLOGIJU I VENEROLOGIJU

Stacionar Dermatologije nakon čak 40 godina ponovno u krugu KBC-a Osijek

SA ZIMSKE SLUŽBE RAVNO NA KOMARACE

Počeli larvicidni tretmani u Bilju

KAD TI GLUTEN ZAGORČAVA ŽIVOT

Osam od deset oboljelih ne zna da ima celijakiju

Najčitanije iz rubrike