Mozaik
HDU: NAJPRODAVANIJI ALBUMI

Tjedan posvećen našoj velikoj glazbenoj legendi
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Na listi su dva albuma Olivera Dragojevića: koncert iz pariške Olimpije i kompilacija dueta

Najtužnija vijest ovog ljeta zasigurno je bila ona kad je nakon duge i teške bolesti, a na veliku žalost njegovih obožavatelja i čitave hrvatske glazbene scene, 29. srpnja preminuo je Oliver Dragojević.


Izvođač čije su pjesme kroz odrastanje i život pratile brojne generacije slušatelja, vokal koji je svojim autentičnim nastupom okupljao brojne poklonike dobre glazbe, poticatelj glazbeno-umjetničkog razvoja u mladih – toliko divnih uloga u jednoj glazbenoj figuri koja je svojim odlaskom prošlog tjedna podsjetila čitavu naciju koliko je glazbeno bogata zahvaljujući upravo njegovom opusu. Iz dana u dan imali smo tako priliku pratiti emitiranja njegovih pjesama na radijskim postajama, objave slušatelja na društvenim mrežama, prisjećanja i uspomena drugih pjevača koji su s njime dijelili svoje glazbene puteve i umjetničku inspiraciju. Očekivano, porasla je i prodaja njegovih albuma, stoga prošlotjedni poredak posvećujemo upravo njemu - Oliveru Dragojeviću.
Premda se (zasad) nalazi na trećem mjestu, Oliverov album "A L‘olympia" iz 2006. godine, u izdanju Aquarius Recordsa, od prethodnoga je tjedna skočio u poretku prodaje za čak 20 mjesta. Upravo se na ovome albumu kriju neki od hitova koje smo prošloga tjedna imali priliku čuti sa svih strana – Trag u beskraju, Cesarica, Oprosti mi pape, Skalinada, Kad mi dođeš ti, Tko sam ja da ti sudim, Bez tebe, Moj lipi anđele, i drugi. Na albumu se nalaze snimke s koncerta u pariškoj dvorani Olympia, nastupa koji je Oliver priželjkivao dugi niz godina. Bio je to za njega važan događaj u Parizu na koji je pozvao mnoge goste - Alana Bjelinskog, koji je ravnao orkestrom HNK-a Ivan pl. Zajc, zatim Antu Gela, koji je svirao gitare, prateći bend Dupini, saksofonista Dražena Bogdanovića, udaraljkaša Borisa Popova i Matiju Dedića. Na top-listi prodaje nalazi se još jedan njegov album, i to u izdanju Croatia Recordsa, a koji sačinjavaju Oliverovi dueti.
Croatia Records također na ovoj listi čuva i prva dva mjesta s festivalskim izdanjima u izvedbi različitih glazbenika – na prvome je mjestu "Festival zabavne glazbe - Split 2018", dok drugo mjesto zauzima "CMC Festival Vodice 2018". Također izdanje Croatia Recordsa je i album Mije Dimšić, "Život nije siv", koji je na ovoj top listi već 71. tjedan, a trenutačno je na četvrtom mjestu. Peti su Goran Bare i Majke s albumom "Nuspojave", kojima je ovo 18. tjedan na vrhu top liste. T.K.
Mia
NA VISOKOM JE ĆETVRTOM MJESTU
ČAK SEDAM ALBUMA IRON MAIDENA
Kod inozemnih najprodavanijih izdanja ovog se tjedna izdvaja album "Book of Souls" grupe Iron Maiden na prvome mjestu. Slijedi ga album "The Now Now" grupe Gorillaz, a treće mjesto zauzima novi album na listi "Gde smo sad?" grupe Električni orgazam. Četvti su ponovno Iron Maiden, ovaj put s albumom "Live After Death", dok je peti njihov "Maiden England `88". Prodaja albuma britanskih rokera sigurno je porasla zahvaljujući sjajnom koncertu koji su u srpnju održali u zagrebačkoj Areni. Zato ne čudi što drže i sva ostala mjesta na listi, od šestog do devetogs albumima: "Flight 666", "Somewhere Back In Time: The Best Of 1980", "Somewhere In Time" i "Powerslave". Tjednu top-listu prodaje HDU donosi na osnovu podataka prikupljenih sa 164 prodajna mjesta iz cijele zemlje.
Možda ste propustili...

TRAILER ZA NOVI FILM S JOAQUINOM PHOENIXOM I LADY GAGOM

Joker više nije sam, s njim je Harley

NATJEČAJ INMUSIC BREAKTHROUGH POWERED BY EUROPAVOX

Zasviraj na omiljenom festivalu!

Najčitanije iz rubrike