TvObzor
GEORGE EADS

Pozitivno radno okruženje ključna je komponenta uspjeha serije
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Mi glumci sretni smo što imamo sjajan produkcijski tim iza sebe koji nas podržava, pa iako rješavamo zločine, na setu je uvijek zabavno

Karizmatični glumac George Eads proveo je godine na televiziji u potrazi za velikom ulogom i probitkom u Hollywoodu. Televizijska zvijezda konačno je postao ulogom forenzičara Nicka Stokesa u kultnom proceduralu “CSI”, koji u reprizama gledamo vikendom na Doma TV.


Diplomirao je marketing, ali mu se karijera nije nastavila u tom smjeru. Tako se odlučio zaputiti do Los Angelesa, u kamionetu koji je posudio od očuha, i okušati se u glumačkim vodama. Prvu ulogu dobio je u prime time sapunici “Savannah”. Njegov lik Travis poginuo je u automobilskoj nesreći već u prvoj epizodi, ali postao je tako popularan među publikom da su producenti uveli Nicka, njegova brata blizanca.

Svađa sa scenaristom

George se pojavio u još nekoliko TV serija i filmova, ali zahvaljujući “CSI-u”, nakon godina borbe, uzdignuo se od nepoznatog glumca do miljenika publike. Hit-seriju napustio je u pretposljednjoj, 14. sezoni, nakon svađe sa scenaristom. Vrlo brzo dobio je jednu od glavnih uloga, Jacka Daltona, u rebootu popularne serije iz 1985. “MacGyver”. Iako je u originalnoj seriji Dalton bio sporedan lik, u novoj verziji upravo je on MacGyverov partner, a originalni je partner popularnog tajnog agenta, Pete Thornton, u ovom rebootu postao žena, Patricia Thornton, koja se pojavljuje samo u prvih 12 epizoda.

U čemu je, prema vašem mišljenju, tajna dugovječne popularnosti serije “CSI”?
- Čovječe, nemam pojma. Jedino logično objašnjenje su kombinacija savršene ekipe ispred i iza kamera. Mi glumci sretni smo što imamo sjajan produkcijski tim iza sebe koji nas podržava. Iako rješavamo zločine, na setu je uvijek zabavno. Držim da je pozitivno radno okruženje ključna komponenta našeg uspjeha.

Kako sada vidite svoj lik, Nicka, za razliku od onda kad smo ga tek upoznali i kad ste ga počeli glumiti?
- Jako je sazrio, imao je sjajnog učitelja. I ja sam se promijenio tijekom svih ovih godina. Pokušavam unijeti što veći dio sebe u ulogu. Mislim da sa svakim sljedećim slučajem nauči nešto novo i zbližava se s ostalim članovima tima. Prešao je put od učenika do učitelja. Toliko je toga prošao. Postao je veliki vođa.

Ogromna podrška


Zamišljam da je biti dio dugovječne serije kao što je “CSI” slično kao biti dio obitelji. Imate li takav osjećaj kad svakodnevno dolazite na posao?
- Odlično ste to opisali, ni sam ne bih mogao bolje. Kad s nekim provodiš gotovo cijeli dan i tako više od jednog desetljeća, neizbježno postanete obitelj. Primjerice, nedavno je moj 12-godišnji labrador retriver otišao na drugi svijet. Pribojavao sam se odlaska na posao idućeg dana, ali kad sam se pojavio, podrška je bila ogromna. Maverick je bio poput naše maskote. Cijela ga je ekipa voljela. Nakon srceparajuće vijesti, prionuli smo na posao, a to ne bih mogao bez njihove ljubavi i podrške. Definitivno izvlače ono najbolje iz mene.

Kakav je osjećaj biti proglašen jednim od najseksi TV glumaca?
- Predivan! Samo trebate naučiti uzimati takve komplimente uz prstohvat soli. Ako čitate i vjerujete u pozitivne članke, morate čitati i vjerovati i u negativne. Oduvijek sam se trudio ostati prizemljen. Katkad se šalim s kolegama na poslu da sam bio muškarac prije nego što sam postao glumac!

Koji su vaši hobiji? Prepoznaju li vas u javnosti ili ste vuk samotnjak?
- Uživam u golfu, biljaru, dizanju utega, vožnji motorom i putovanjima. Ne postoje mnoga mjesta na koja mogu ići, a da ostanem neprimijećen, ali to je najčešće dobar osjećaj. Volim se družiti s obožavateljima i rado ću odvojiti vrijeme za svakoga, samo ne volim kad me fotografiraju bez mog prethodnog dopuštenja.
Pripremio: Adrian ANDREJEK
CSI

Doma TV, subotom i nedjeljom iza ponoći
OSOBNA ISKAZNICA
IME I PREZIME:

George Coleman Eads III.

DATUM ROĐENJA:

1. ožujka 1967.

MJESTO ROĐENJA:

Fort Worth, Teksas

LJUBAV:

bivša supruga Monika Casey

DJECA:

sin Dylan
Možda ste propustili...

U KINIMA DILJEM HRVATSKE ZAIGRAO JE HOROR “ABIGAIL”

Otkačena zabava puna krvave akcije

DOBRO DOŠLI U “KRALJEVSTVO SNOVA” NA HTV2

Zavodljivo carstvo ljepote, glamura, moći i novca

Najčitanije iz rubrike