TvObzor
MRAČNI UMOVI

Adaptacija najprodavanijeg romana Alexandre Bracken
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.

Film "Mračni umovi" bit će prvi dugometražni igrani uradak za redateljicu Jennifer Yuh Nelson, najpoznatiju prema svom radu na franšizi filmova "Kung Fu Panda". Ovaj film adaptacija je najprodavanijeg romana Alexandre Bracken, prvog u trilogiji za mlade odrasle (The Darkest Minds, Never Fade, In the Afterlight).


U filmu nastupaju Amandla Stenber, Harris Dickinson, Miya Cech, Skylan Brooks, Mandy Moore, Patrick Gibson, Lidya Jewett i Gwendoline Christie. Nelson je režirala film prema scenariju Chada Hodgea, poznatog tvorca i izvršnog producenta televizijskih serija Good Behavior i Wayward Pines.
Na deseti rođendan u Ruby se nešto probudilo. Nešto toliko zabrinjavajuće da su je roditelji zaključali u garaži i pozvali policiju. Nešto zbog čega završi u Thurmondu, brutalnom vladinom „rehabilitacijskom logoru“. Možda je preživjela tajanstvenu bolest koja je usmrtila gotovo svu djecu Amerike, ali je, kao i druga slična djeca, dobila nešto gore: zastrašujuće sposobnosti koje ne može kontrolirati. Ruby je sad navršila šesnaest godina i jedna je od opasnih. Kad se sazna istina, jedva pobjegne iz zatvora i u očaju traži jedino sigurno utočište za djecu poput nje – East River, i pridruži se grupi djece koja su pobjegla iz sličnog logora. Liam, njihov hrabri vođa, zaljubi se u Ruby, ali koliko god žudi za time da bude s njim ne može mu dopustiti da joj se približi. Ne nakon onog što se dogodilo njezinim roditeljima. Jednom kad stignu u East River ništa nije onakvim kakvim se čini, a najmanje njihov tajanstveni vođa. Na djelu su i mnoge druge sile i osobe koje neće prezati ni pred čime u svojim pokušajima da iskoriste Ruby u svojoj borbi protiv vlade. Ruby će se suočiti s teškom odlukom zbog koje će možda morati odustati od jedine prilike da živi životom kojim vrijedi živjeti.
Priča je smještena u distopijsku Ameriku gdje je 98 posto djece preminulo od tajanstvene bolesti, a preostalih 2 posto proglašeno je državnim neprijateljima i natjerano u bijeg.
"Ovo je film o djeci koja koriste svoje moći kako bi preživjeli, pun je akcije, ali i osjećaja," izjavila je redateljica Jennifer Yuh Nelson. "Mračni umovi" oslanjaju se na to da će se gledatelji moći poistovjetiti s poteškoćama s kojima se suočavaju likovi. "Htjeli smo da se čini kao da u filmu vidimo stvarnost u kojoj živimo danas, koju gledatelji mogu prepoznati", rekao je Nelson. "To je ono što čini te moći jedinstvenima, a suprotnost su inače normalnoj i prepoznatljivoj sadašnjici. Gledatelji se moraju osjećati kao da je moguće izići na ulicu i ugledati nekoga kako čini te nevjerojatne pothvate, pa nismo htjeli smjestiti film u neku daleku budućnost, ili futurističko i nepoznato mjesto. Htjeli smo da gledatelji povjeruju kako bi se to uistinu moglo dogoditi."
Zbog iskustva rada na različitim projektima te svoje strasti prema kung fuu i akcijskim filmovima, Nelson je bila idealni izbor za ovu akcijsku pustolovinu s glavnim ženskim likom. Film "Mračni umovi" svoju će premijeru u hrvatskim kinima imati 30. kolovoza.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

PRIKAZIVANJE HVALJENE HRT-OVE SERIJE OČEKUJE SE NA JESEN

Počelo snimanje druge sezone “Dnevnika velikog Perice”

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata

Najčitanije iz rubrike
DanasTjedan danaMjesec dana
1

RAZGOVOR: TOMISLAV MARIĆ - TOMA

Nekad treba izići iz zone komfora da bi se pomaknule neke osobne granice

2

“TVOJE LIVE ZVUČI POZNATO” - JOKER UKRADI U SEDMOJ EPIZODI

Antonija Šola pomrsila planove Alenu Bičeviću

3

NA NOVOJ TV SVE JE SPREMNO ZA PRAĆENJE IZBORNOG DANA

Bogat program i prva procjena rezultata