TvObzor
HRT

Peta sezona Carstva poroka
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.

Hrvatska televizija od ponedjeljka, 13. kolovoza, u 23.32 ponovno prikazuje petu i posljednju sezonu hvaljene i nagrađivane serije "Carstvo poroka". Serija s vrhunskom postavom ispred kamere i iza nje bila je i ostala velik hit među kritičarima i gledateljima. Osvojila je 17 nagrada Emmy: osam 2011., četiri 2012. i pet 2013.


Serija prati život i epohu Enocha "Nuckyja" Thompsona (Steve Buscemi), neprijepornog cara Atlantic Cityja dvadesetih godina 20. stoljeća, u doba kad se prohibicija izrodila u velik katalizator uspona organiziranoga kriminala u Americi. Peta sezona počinje 1931., šest godina nakon kraja četvrte sezone. U opreci ludim dvadesetim godinama, zemlja grca pod teretom Velike depresije. Prohibiciji se bliži kraj i Nucky se u pripremama za legalno poslovanje nastoji povezati s proizvođačima alkoholnih pića, uključujući i kubanski Bacardi. Nakon ubojstva Arnolda Rothsteina, Lucky Luciano i Meyer Lansky (Vincent Piazza i Anatol Yusef) kuju planove ne bi li s gangsterskoga vrha maknuli Joea Masseriju i Salvatorea Maranzana - te uklonili konkurente poput Nuckyja.

Šestogodišnji skok u radnji u petoj sezoni Carstva poroka mijenja izgled produkcije, ukorak sa svim pozitivnim i negativnim povijesnim promjenama. Radio je sveprisutan, moda se promijenila, a zemlja je u gospodarskoj depresiji kakvu nikad prije nije doživjela. Organizirani je kriminal proširio svoje pipke, a raspoloženje diljem zemlje potiče ukidanje prohibicije.
Nikola Kučar
Možda ste propustili...

TREĆA SEZONA EMISIJE “BLAGA S BETTANY HUGHES”

Dosad neviđen pristup novim otkrićima

AKCIJSKA DRAMA “GRAĐANSKI RAT: SVAKOM CARSTVU DOĐE KRAJ”

Filmsko upozorenje na ekstremističku politiku

Najčitanije iz rubrike