TvObzor
MAJDA ŠUŠELJ - TARA

Uz Karmu sam proživjela nezaboravne trenutke, ali vrijeme je za soloprojekt
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Iako me nije bilo na sceni četiri godine, nisam nikad stala s glazbom; snimala sam novi materijal, back-vokale za više izvođača te uživala u stvaranju ove nove priče

Prije četiri mjeseca bivša pjevačica nekada popularne dance skupine Karma, Majda Šušelj, poznatija kao Tara, vratila se na glazbenu scenu na velika vrata i pokazala da izgleda bolje nego ikad prije. Tara je za pjesmu "Ne vjeruj muškarcima" snimila i spot u režiji Darija Radusina, koji je kroz priču studijskog snimanja pokazao Taru u najboljem svjetlu. Ovu atraktivnu pjevačicu godine doista nisu okrznule!



Nova priča

U velikom intervjuu otkrila nam je zašto je nije bilo na sceni i što je u međuvremenu radila, je li u kontaktu s kolegama iz Karme i što najradije pamti iz tog uspješnog razdoblja u karijeri te, dakako, sve o aktualnostima i novitetima u solovodama.

Nije vas bilo na sceni nekoliko godina, zašto ste se odlučili povući i što vam se sve događalo u životu dok niste bili u medijima?
- Nakon 14 godina s Karmom, odlučila sam stati i posvetiti se obitelji. Postala sam majka predivne djevojčice. Iako me nije bilo na sceni četiri godine, nisam nikad stala s glazbom; snimala sam novi materijal, back-vokale za više izvođača te uživala u stvaranju ove nove priče.

Vraćate se kao solistica i nastavljate graditi samostalnu karijeru. Koliko se zapravo teško vratiti na današnju scenu kad se stanje toliko promijenilo? Pomaže li vam to što vas dio publike dobro poznaje otprije ili se u ovim početcima morate truditi gotovo jednako kao svaki novi izvođač?
- Svakako nije lako krenuti samostalno, pogotovo nakon toliko godina Karme. I dalje me svi zovu Tara iz Karme pa sad treba ljude priviknuti da je Tara novi projekt. Danas me prati četveročlani bend, a što se tiče programa, dragi fanovi i vi koji ćete to tek postati, na mom koncertu možete uživati u Karminim hitovima u novim aranžmanima, u novom singlu "Ne vjeruj muškarcima" te ostalim mnogobrojnim hitovima.

Nastup uz Pink


Koje trenutke iz razdoblja Karme nikada nećete zaboraviti? Vjerujemo da ih ima puno, prisjetite se nekih dojmljivih koji vam prvi padnu na pamet.
- Moram priznati da ima mnogo stvari koje neću nikad zaboraviti. Meni je iskreno bilo predivno uz Karmu, odrasli smo zajedno, borili se, tugovali, veselili, bili oslonac jedni drugima. Da nismo bili toliko jaki zajedno, vjerojatno ne bismo dogurali toliko daleko i ostvarili toliko uspjeha i uspješnica svih tih godina. Ono što pamtim svakako je moja prva Dora, onu koju sam praktički otpuhala, a ne otpjevala. Bilo mi je grozno i teško, temperatura me slomila, a i sam stres pomogao je da se sve to pogorša. Ali se ipak pokazalo da je pjesma izvrsna te se i danas rado posluša. Naravno, tu je i Češka i Slovačka, mnogobrojni dvoranski koncerti. Čak smo i po stadionima nastupali, imali smo čast da nam velike svjetske zvijezde budu predgrupa, što je meni bilo totalno ludo. U Rumunjskoj smo nastupali na festivalu te bili rame uz rame poznatoj pjevačici Pink, koja je fenomenalna. Zatim jednoipolmjesečna turneja po Kini, nastupali smo po najvećim klubovima uz njihove zvijezde.

Nenad je prošle jeseni izjavio da bi bio najsretniji kad biste se vratili u bend nakon Stellina odlaska. Jeste li ikada dobili konkretnu ponudu za povratak ili je samo ostalo na riječima? U kakvim ste vas dvoje odnosima, održavate li uopće kontakt?
- Nenad i ja smo uvijek u kontaktu i razgovarali smo o svemu. Koliko bi mi bilo drago vratiti se tamo gdje sam provela predivan dio života, toliko smatram da je možda doista vrijeme da krenem sama dalje, što ne isključuje to da mi i dalje možemo surađivati i raditi po potrebi. Nenad je čovjek s kojim se uvijek nešto lijepo može odraditi, pa zašto katkad ne počastiti publiku nekim remiksom. Ali sad je fokus na mom novom projektu.

Poslušali smo novu pjesmu i pogledali novi spot te zaključili da ne samo što pratite trendove nego se i snalazite pred kamerom kao da pauze nije ni bilo. Kakve su reakcije vaše obitelji, prijatelja, vjerne publike?
- He, he, he, hvala na komplimentu. Kad nešto voliš, naravno da pratiš što se novo događa, neke stvari se ne zaboravljaju. To je kao plivanje: jednom kad naučiš, nećeš zaboraviti. Sad je samo pitanje stila. Obitelj mi je velika podrška, da nemam njih kakvi jesu, teško bih sve mogla uskladiti, s obzirom na to da povratnički put nije nimalo jednostavan. Bit ću im zahvalna dok sam živa te pokušati biti zbog njih jaka i sve to uspješno odraditi. Prijatelji su također uz mene, prate me koliko mogu te se vesele svakom mom koraku naprijed. Publika je sa svakim danom sve veća, a moja stara publika se i dalje javlja. Vidim da Česi, Slovaci, Azijci iz brojnih država klikaju Tara Ex Karma linkove, videospotove te me prate po društvenim mrežama. To me veseli i daje motivaciju da idem dalje ovim putem.

Radno ljeto


Iako pjesma nosi naziv "Ne vjeruj muškarcima", znamo da se to sigurno ne odnosi na vaš privatni život – u sretnom ste partnerstvu, rodili ste kćerkicu… Ipak, jeste li prije imali nekih baš loših iskustava s muškarcima da ste se jako razočarali te da su vam narušili povjerenje?
- Moju su pjesmu napisali muškarci; možda ne prema nekoj mojoj priči, ali svakako su odlično to napravili! Autori pjesme su Dušan Bačić i Bojan Dragojević, ljudi koji su napisali jake hitove poznatim izvođačima, kao što su Neda Ukraden, Vigor, Jelena Rozga. A ja sam još davno s pjesmom "Nema problema", koja postoji na hrvatskom i španjolskom jeziku, u vrijeme Karme surađivala s njima. Sviđala mi se njihova profesionalnost pa sam se odlučila za ponovnu suradnju. Mislim da se svakom može dogoditi takva priča o kojoj pjevam, ali, evo, nadajmo se da neće.

Što nam pripremate u nadolazećim mjesecima? Okupili ste ekipu suradnika, snimili povratnički singl, što slijedi?
- Ljeto je svakako radno. Spremamo novi program, ja puno radim na sebi, učim, treniram aktivno. Treba sve uspješno uskladiti jednom kad postaneš majka, jer to više nija samo bavljanje samim sobom nego i djetetom od četiri godine, koje je vrckavo, veselo i nema trenutka mira. Tu je i vođenje kuće, obitelji, posla. Zapravo, to je posao koji ne prestaje. No ne pravim razlike između sebe i ostalih zaposlenih majki. Moja ekipa (bend) predivni su radišni dečki koji vjeruju u mene, velika su mi podrška. Ono što je u pripremi novi je singl, koji bi trebao izići krajem kolovoza ili početkom rujna.
Razgovarao: Adrian ANDREJEK
INTERVJU
Obitelj mi je velika podrška, da nemam njih kakvi jesu, teško bih sve mogla uskladiti, s obzirom na to da povratnički put nije nimalo jednostavan.
PJESMA I PLES
Vaša poruka čitateljima TV Obzora?

- Prvo, hvala što me pratite. Budite i dalje uz mene, ako imate prilike, dođite na neki koncert da se raspjevamo i rasplešemo kao nekada. Pratite me na Facebooku i Instagramu (Tara Ex Karma), tu ćete svakako doznati svaku novost i datume koncerata. Uživajte u mom singlu "Ne vjeruj muškarcima", sad i u ljetnom remiksu Bena Valleya, a sve to do novog singla, koji stiže uskoro.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike