Tehno
MOBITELI

Huawei postao drugi najveći globalni proizvođač pametnih telefona
Objavljeno 10. kolovoza, 2018.
Napredak na globalnoj ljestvici rezultirao je kontinuiranim dinamičnim rastom od 41 posto u segmentu prodaje tijekom protekle godine. U drugom kvartalu 2017. godine Huawei je prodao 38,4 milijuna pametnih telefona na globalnoj razini, dok se u drugom kvartalu 2018. godine brojka popela na 54,2 milijuna prodanih uređaja. Rast u CEE&Nordic regiji, u koju pripada i Hrvatska, gdje je postignuto povećanje od 56 % u istom razdoblju, još je impresivniji.
“Ne mogu dovoljno istaknuti koliko nam je ovo priznanje važno. Dok neki gledaju na ove rezultate kao na brojke, nama ovakav rapidan rast pokazuje da smo svojim radom uspjeli ostvariti velike rezultate. Ovo je ujedno i pokazatelj kako ljudi koji stoje iza naših proizvoda pravilno i uspješno odgovaraju na potrebe naših korisnika. Dat ćemo sve od sebe da nastavimo ovim putem“, izjavio je Yanmin Wang, direktor Huawei Consumer Business Group CEE&Nordica.
Za uspjeh poput ovog zaslužan je i Huaweijev flagship model Huawei P20 Pro koji je dosad nagrađen mnogim prestižnim nagradama, poput TIPA Best Photo Smartphone nagrade, a na DxO Mark ljestvici još uvijek se nalazi na prvom mjestu u kategoriji Mobile te sa 109 bodova nosi titulu najbolje mobilne kamere na svijetu.M.R.
Možda ste propustili...

NAJVEĆI GLOBALNI PRUŽATELJ RJEŠENJA ZA DATA CENTRE

Digital Realty povećava kapacitet data centra u Zagrebu

Najčitanije iz rubrike