Sport
LIGA EUROPSKIH PRVAKINJA

Učinkovit debi Petre Mandić Jelaska na klupi "zečica"
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Efikasno izdanje podignulo je samopouzdanje osječkim nogometašicama

Očekivano uvjerljivom pobjedom nogometašice Osijeka startale su u desetoj kvalifikacijskoj skupini Lige europskih prvakinja kojoj su domaćini u Gradskom vrtu. U preksinoćnjem ogledu s popularnim "zečicama" bila je najbolja ekipa Makedonije Dragon 2014. Skopljanke su, očito, nedorasle prvakinjama Hrvatske koje su slavile dvoznamenkastim rezultatom (13:0), koji je još i skroman u odnosu na zbivanja na terenu.


Gošće gotovo da i nisu prelazile polovinu terena tako da povratnica iz SAD-a Suzana Žigante nije imala prigoda iskazati svoje kvalitete na vratima primarno zahvaljujući suigračicama ispred sebe. Od prve su sekunde preuzele konce igre i Makedonke potisnule pred njihova vrata koja su do odmora bila pet puta otključana. Taj je dio susreta trajao 11 minuta duže jer je za toliko, neprimjetna i solidna, sutkinja iz Bjelorusije Volha Tsiareshka procijenila da su trajale pauze zbog, čini se, ozbiljnijih ozljeda Dervishi i zatim vratarke Kostadinove. Prvoimenovana se ozlijedila na samom početku susreta i dok je makedonski trener Ilija Mandarov pet minuta čekao s izmjenom Kostadinova je dva puta vadila loptu iz mreže zatim prepustivši mjesto Arsovoj koja je zaslužna što njezina ekipa nije pretrpila i teži poraz. U završnici prvoga dijela inkasirala je još tri komada, a u nastavku dodala osam pri čemu Makedonke, praktički, nisu izlazile iz svoga 16-erca kamo su stizale lopte s obje strane te iz dubine. "Zečice" su, međutim, svjesne da su Makedonke bile tek prva prepreka za ono što slijedi. Sutrašnji ogled s portugalskim Sportingom i u ponedjeljak s norveškim Avaldsnesom u kojima će se probati vizirati putovnica za 1/16 finala, kamo će i dvije najbolje drugoplasirane ekipe iz ukupno deset kvalifikacijskih skupina tako da će svaki pogodak itekako biti vrijedan. Norvežanke su preokretom (3:2) svladale Portugalke, a osječki je stručni stožer, na čelu s verificiranom trenericom Petrom Mandić Jelaskom te suradnicima Dejanom Bergerom i Brankom Perkovićem, snimio buduće, nedvojbeno, znatno jače protivnice.

- Uvidjeli smo što nam predstoji tako da je ogled s Makedonkama bio odlična uvertira uoči raspleta skupine. Kompletno dobro i efikasno izdanje ekipe, koja sigurno može i bolje, daju nam nadu i optimizam da ćemo preskočiti ostale prepreke i doskočiti među 32 najbolje ekipe Staroga Kontinenta. Planiranu namjeru nametnuti se od prve minute te vrlo brzo kanalizirati susret u željenom smjeru u potpunosti smo ispunili, tako da je bilo zadovoljstvo promatrati ostali dio utakmice u kojemu smo dali prigodu još trima vrlo kvalitetnim igračicama pripremajući ih za ono što slijedi. Unatoč sparnom vremenu igračice su tjelesno vrlo dobro odgovorile, nije bilo ozlijeđenih ni kartoniranih, a kako su i na terenu međusobno surađivale, zadovoljstvo je kompletno nakon te utakmice koja je podignula optimizam. Nadam se i zanimanje gledatelja za sljedeće susrete u kojima će nam njihova potpora itekako trebati - pričala je Mandić Jelaska koja je vodila susret protiv Makedonki i debitirala na klupi Osječanki nakon što je ljetos došla iz Splita, odnosno Dugopolja.
Dražen Lekšan
JOŠĆAK LIDER, BALOG SE ODLIČNO UKLOPILA
Osječkim orkestrom dirigirala je Maja Joščak, a u kompletno vrlo dobroj 14-orki, zapažanije role imale su splitsko pojačanje s internacionalnim iskustvom Leonarde Balog, zatim konstantno efikasne Lorena Balić i Mateja Andrlić te vrlo solidne Mateja Bulut i Izabela Lojna potpomognute iskusnim "zečicama" Kristinom Nevrklom i sveprisutnom kapetanicom Violetom Baban.
Možda ste propustili...

PRVA POLUFINALNA UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA PRVAKA

Brokeri napravili prvi korak prema finalnoj seriji

Najčitanije iz rubrike