Sport
POSLJEDNJI DAN PRIJELAZNOG ROKA U ENGLESKOJ

Hoće li Chelsea stići angažirati Kovačića, Benković među "lisicama"
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Danas u 18 sati završava prijelazni rok na Otoku. Englezi su, naime, nakon godina debata odlučili kako će mogućnost za prijelaze trajati umjesto do kraja kolovoza do susreta prvog prvenstvenog kola. Odluka je donesena kako bi treneri imali na početku sezone jasnu sliku, a isto tako da bi se spriječile situacije da igrač jedan vikend igra za jedan klub, a već idući igra protiv svog dojučerašnjeg kluba.
Stoga mnogi klubovi na Otoku zgotovljuju transfere, a osvajanjem naslova titule svjetskih viceprvaka zanimljivi su hrvatski igrači, posebno oni koji su participirali u hrvatskom dresu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Bit će zanimljivo hoće li se realizirati transfer, odnosno posudba Matea Kovačića iz Reala u Chelsea. Hrvatski veznjak stigao je na liječnički pregled na Stamford Bridge, a navodno su klubovi dogovorili sve detalje, premda iz Madrida i dalje "cure informacije" kako se ne namjeravaju odreći Kovačića. To se neće ni dogoditi niti ako ode u Chelsea. Tamo bi, naime, trebao stići na posudbu s čime bi sve tri strane trebale biti zadovoljene. Kovačić bi dobio željenu minutažu, Chelsea i njihov novi trener Maurizio Sarri željeno pojačanje, a Real ne bi izgubio igrača kojeg još uvijek vidi kao perspektivu za svoju momčad.
Zasad je što se hrvatskih igrača tiče realiziran samo jedan transfer na Otok, ako ne računamo, naravno, onaj Borne Barišića koji je potpisao za škotski Glasgow Rangers, a s novom momčadi već je odradio i prve treninge. Objavljeno je, naime, kako je Filip Benković postao novi igrač Leicestera. Dosadašnji branič Dinama preselio se na Otok u transferu vrijednom 13 milijuna eura, s tim da uz bonuse može narasti na 15 milijuna eura. Benković bi u Leicesteru trebao biti zamjena za Harryja Maguirea koji bi do kraja prijelaznog roka trebao završiti u Manchester Unitedu.
I dok se na Otoku finaliziraju poslovi, u Italiji imaju još "fore" do 17. kolovoza do 20 sati. Tako da ćemo se još neko vrijeme "zabavljati" s mogućnosti prelaska Luke Modrića iz Reala u redove Intera gdje je ovo ljeto već stigao Šime Vrsaljko, a tamo su ga dočekali Marcelo Brozović i Ivan Perišić. Na Čizmu se vratio i Marko Pjaca, koji je pristupio Fiorentini, a s nje bi mogao otići Nikola Kalinić. "Nesretni Dalićev sin" trebao bi potpisati za madridski Atletico. K. Lacković
TOMA BAŠIĆ IZ HAJDUKA PREŠAO U BORDEAUX
Toma Bašić više nije igrač Hajduka, a 21-godišnji veznjak karijeru će nastaviti u francuskom Bordeauxu. Prema medijskim navodima Hajduk će zaraditi oko 3,5 milijuna eura na temelju odštete, a Bašić je s francuskim klubom potpisao do 2022. godine. Bašić je na Poljud stigao u ljeto 2014. godine, a od tada je za bijele nastupio u 75 službenih nastupa te pritom upisao 11 pogodaka i 14 asistencija. Za prvu momčad debitirao je 10. kolovoza 2015. u 2:1 pobjedi protiv Lokomotive u Kranjčevićevoj ulici. Zanimljivo, i posljednji nastup u dresu Hajduka imao je u nedjelju u utakmici s Lokomotivom na Poljudu u prošlom kolu Prve HNL koja je završila bez pobjednika (1:1).
Možda ste propustili...

EUROPSKO PRVENSTVO U BOKSU

Veočić je krenuo pobjedom od 5:0

PRVENSTVO HRVATSKE U HRVANJU

Roko Ćurić potvrdio odlazak na Euro

DESCHAMPS IMA ŠIROK IZBOR ZA ZAMJENU

Kingsley Coman ni sam ne vjeruje u oporavak

Najčitanije iz rubrike