Sport
POPUNJAVAJU SE REDOVI U GRADSKOM VRTU

Vraća se Boban, hoće li debitirati Erik Janža?
Objavljeno 9. kolovoza, 2018.
Gabrijel Boban oporavio se od ozljede stopala, Pušić i Grezda treniraju, ali još nisu spremni za nastup

Nogometaši Osijeka dobro su startali u novu prvenstvenu sezonu. Nakon pobjeda u prva dva kola, u nedjelju im se nudi prilika za nastavak serije jer će i u trećoj utakmici biti domaćini, ovaj put Istri 1961.


To je treće od pet domaćinstava koja će Osijek imati u prvih šest ligaških kola, što je pogodnost koju se treba svakako pokušati maksimalno iskoristiti. Uoči susreta s Puljanima brojno stanje u Gradskom vrtu se popravlja jer se popis ozlijeđenih igrača smanjuje, a u nedjelju bismo mogli vidjeti i poneko novo lice na terenu. Sada, kada je osječku svlačionicu napustio kapetan Borna Barišić na poziciji lijevog beka, mogli bismo vidjeti jedno od novih lica koja su ovog ljeta pristigla u Gradski vrt - Slovenca Erika Janžu. Ako mu trener Zoran Zekić odluči pružiti povjerenje, bio bi to Slovenčev debi u dresu bijelo-plavih, a on se očekuje sa zanimanjem jer se navijači pitaju može li on biti dostojna zamjena za Barišića. S obzirom na to da je kandidat za reprezentaciju Slovenije, trebao bi biti kalibar koji zadovoljava Osijekove standarde.
- Ne mogu još sa sigurnošću reći hoće li Janža zaigrati. On nam se priključio malo kasnije, nedostaje mu još ritma. A sad, hoću li ga koristiti već u nedjelju, još nisam odlučio - kaže Zoran Zekić, trener nogometaša Osijeka.
Dobra je vijest što se u konkurenciju za momčad vraća Gabrijel Boban koji se ozlijedio još sredinom srpnja na uzvratnoj utakmici 1. pretkola Europske lige protiv moldavskog Petrocuba u Gradskom vrtu. Stopalo je bilo u pitanju. Gabrijel možda još nije u optimalnom stanju, ali, kao i uvijek, bude li potrebno, stisnut će zube i zaigrati. Nema dvojbe kako s njegovim povratkom Osijekov napadački arsenal postaje još raznovrsniji.
- S Gabrijelom je slična situacija kao i s Janžom. Tri je tjedna bio izvan normalnog treninga, pa nije pametno žuriti s njegovim povratkom. Dovoljno je što je zdrav, a hoće li i koliko igrati, odlučit ću kad vidim kako je podnosio treninge do utakmice - govori trener bijelo-plavih.
Kada je o ostalim ozlijeđenim igračima riječ, iako su u treningu, još neće konkurirati za utakmicu protiv Istre 1961. Domagoj Pušić još osjeća posljedice ozljede ligamenata koljena, a iza Erosa Grezde je stanka duga više od četiri mjeseca pa on prvo mora odraditi temeljni dio priprema prije nego što bude spreman za igru. Osim toga, nakon tako duge stanke treba ga polako uvoditi u puni trening kako mu se ne bi dogodile nove ozljede koje nisu neuobičajne nakon tako duge apstinencije od igre. Prema sadašnjim spoznajama, Grezda bi mogao zaigrati tek u 5. kolu, kada će u Gradskom vrtu gostovati Slaven Belupo. Ostali bi trebali biti spremni, a vjerujemo i odmorni nakon što su imali tjedan dana bez utakmice. Zapravo, vrijeme definitvino sada radi za Osijek jer kako ono protječe, novi igrači poput Hentyja, Kamenara ili Gutija dobivaju mogućnost boljeg upoznavanja momčadi, a i njihova bi forma trebala rasti. Uglavnom, iako se situacija s ozljedama poboljšava, Zekić još neće imati posebno širi igrački kadar u odnosu prema onome koji je na raspolaganju imao za susret s Rudešom. Inače, bijelo-plavi su jučer navečer odradili prvi trening nakon susreta protiv Rudeša jer im je Zekić omogućio dva dana predaha nakon ubrzanog ritma koji su imali zbog europskih nastupa. Europa je sada povijest, Osječani se sada mogu potpuno posvetiti domaćim izazovima. U prva dva prvenstvena susreta iskazali su i zavidnu efikasnost s obzirom na to da su u njima zabili sedam pogodaka. Bilo bi zgodno kada bi u tom ritmu nastavili i u nedjelju, ali postoji i jedna serija koju bi trebali prekinuti. Naime, već 12 utakmica nisu uspjeli svoju mrežu sačuvati netaknutom. Posljednji put to im je uspjelo još u travnju, i to, paradoksalno, protiv aktualnog hrvatskog prvaka Dinama, kada su slavili minimalnu pobjedu (1:0) na njegovu terenu.
Dalibor Keler
Janža
SLOVENAC MOŽDA DEBITIRA U NEDJELJU
12

utakmica zaredom Osijek nije uspio sačuvati svoju mrežu
ODBIJEN ZAHTJEV
NK Osijek je povjereniku za natjecanje HT Prve HNL Josipu Breznom poslao zamolbu za promjenu termina utakmice protiv Istre 1961. Utakmica će se igrati u nedjelju u 18.30 sati, a prijedlog Osječana bio je da utakmica počne u 21 sat zbog visokih temperatura zraka koje se najavljuju za nedjelju. I susret protiv Rudeša igrao se po temperaturi koja je bila viša od 30 stupnjeva, što sigurno nije dobro za zdravlje igrača. No, Osijekovu prijedlogu nije udovoljeno, a opravdanje je pronađeno u nemogućnosti promjene termina zbog TV prava. Novac je očito važniji od zdravlja igrača, pa ako hoćete i kvalitete nogometa jer sigurno kako se po temperaturama višim od 30 stupnjeva ipak igra manjim intenzitetom nego kada su vremenski uvjeti povoljniji.
Možda ste propustili...
Najčitanije iz rubrike